Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

watchOS 8.0.1 pakt voornamelijk Apple Watch Series 3-problemen aan

Vanaf vandaag download je een gloednieuwe update voor je Apple Watch: watchOS 8.0.1 is namelijk beschikbaar voor iedereen met een ondersteunde smartwatch. De update breng qua vernieuwingen misschien niet heel veel met zich mee, maar zorgt er voornamelijk voor dat de Apple Watch Series 3 beter functioneert.

Mocht je als eigenaar van een Apple Watch Series 3 tegen problemen aanlopen na het downloaden van watchOS 8, dan hebben we goed nieuws. De meest recente update, die sinds maandag beschikbaar is, lost als het goed is je problemen op. Houd er wel rekening mee dat je tenminste 125 MB aan vrije ruimte nodig hebt op je smartwatch.

watchOS 8.0.1 voor Apple Watch Series 3

De kleine update voegt geen nieuwe functies toe en staat geheel in het teken van bugfixes. In de release notes staat vermeld dat de ‘progressie van de software-update niet helemaal correct weergeven wordt op Apple Watch Series 3′. Echter, niet iedereen hoeft daar last van te hebben, maar dat kon dus wel gebeuren.

Apple Watch Series 3
De Series 3 (Afbeelding: Apple)

Ook staat er dat de ‘toegankelijkheidsopties niet beschikbaar waren voor Apple Watch Series 3-gebruikers’. Apple pakt beide problemen aan met de kleine update. Dus als het goed is heb je straks nergens last meer van. Maar dat is een beetje een gok, omdat het bedrijf uit Cupertino verder weinig informatie deelt.

Downloaden en installeren

Want wat er nou precies verandert, dat maakt Apple niet duidelijk. Het bedrijf laat weten wat de problemen waren en meldt dat ze opgelost zijn, en daar moeten we het mee doen. Zoals gezegd is dit dus een kleine update waar Series 3-gebruikers blij van worden. Verder lijkt die voor andere gebruikers niets toe te voegen.

Er hangt een donkere wolk boven dit handige toetsenbord van de Apple Watch

Wanneer je ingesteld hebt dat updates automatisch gedownload en geïnstalleerd worden, dan kan het zijn dat je al een update ontvangen hebt. Dit gebeurt wanneer de Apple Watch aan de lader hangt en er tenminste vijftig procent aan energie beschikbaar is. Ook moet die natuurlijk dicht in de buurt van je gekoppelde iPhone zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple Insider

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!