Navigatie-app Waze gaat agressie en stress in het verkeer tegen

Apps Wesley Akkerman 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Navigatie-app Waze en meditatie-app Headspace slaan de handen in één. De twee introduceren een nieuwe ervaring voor in de auto en willen via deze weg meer rust op de weg creëren. De nieuwe ervaring moet bestuurders van auto’s en andere voertuigen “leren hoe je meer plezier en betekenis op de weg vindt”. Dit moet ervoor zorgen dat we allemaal wat minder geïrriteerd op elkaar reageren in het verkeer.

Misschien herken je het wel: agressie in het verkeer. Je rijdt met iemand mee die vanuit het niets ineens een salvo aan scheldwoorden afvuurt, omdat een andere bestuurder – die hem of haar niet kan horen – een onverwachte move uithaalt. Maar misschien herken je het ook wel omdat je zelf die persoon bent die dat doet.

Navigatie-app Waze wil agressie tegengaan

Rijden kan soms belastend zijn voor je mentale gezondheid. En omdat het altijd goed is aan je mentale gezondheid te werken, kan het geen kwaad dat ook tijdens het rijden te doen. En dat is precies wat navigatie-app Waze aanbiedt, in samenwerking met meditatie-app Headspace. Zo moet het een stuk rustiger worden op de weg.

Waze Headspace navigatie
Nieuwe functie binnen de navigatie-app Waze (Afbeelding: Waze)

Headspace is nu beschikbaar als thema binnen Waze. Gebruikers krijgen dan op maat gemaakte routebegeleiding van mindfulnessleraar Eve Lewis Prieto. Zij is tevens directeur meditatie bij Headspace. Je kunt kiezen uit vijf verschillende gemoedstoestanden tijdens het rijden: bewust, helder, hoopvol, plezierig en open.

Rust tijdens de rit

Daarnaast is er nog een andere manier waarop je rust tijdens de rit kunt bewerkstelligen. Bestuurders kunnen namelijk een speciaal aangemaakte Spotify-afspeellijst opzetten. Die is gemaakt door Headspace en beschikbaar via de Waze Audio Player. De nieuwe ervaring rolt nu uit in het Engels, Frans, Spaans en Portugees.

De 9 beste Android en iOS-apps voor een hogere productiviteit

Het gaat om een tijdelijk aanbod. Als je dus wil ervaren hoe het is om met rust achter het stuur te zitten, dan kun je binnen de navigatie-app op de nieuwe Headspace-banner tappen. Dan kom je vanzelf in rustiger vaarwater en dat allemaal vanuit de comfortabele stoel achter het stuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen