Anime-liefhebber? Gratis kijken via Crunchyroll verdwijnt

Films & Series Jelle van Es 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je een liefhebber van anime? Dan is de kans groot dat je op dit moment gebruikmaakt van Crunchyroll. Het is een streamingservice die een behoorlijk groot aanbod heeft en dankzij verschillende apps gewoon fijn werkt.

Het is op dit moment mogelijk om via Crunchyroll gratis te kijken naar anime, maar daar komt verandering in. De backlog blijft gratis wanneer je geen problemen hebt met reclames, maar voor nieuwe afleveringen moet je echt gaan betalen. Dat laat het bedrijf via zijn eigen website weten.

Crunchyroll verwijdert optie voor nieuwe gratis afleveringen

De veranderingen voor Crunchyroll worden ingevoerd voor de Spring-releases. Als je op dat moment nieuwe afleveringen wil kijken of afleveringen van een serie die nog ‘ongoing’ is, dan moet je overgaan naar een betaald abonnement. Daarvoor betaal je dan zo’n 8 euro per maand. Je hebt dan wel het voordeel dat je geen gedoe meer met reclames hebt. Ook is het dan mogelijk om de nieuwe afleveringen te bekijken op het moment dat ze ook uitkomen in Japan. Met de gratis versie moest je voor nieuwe afleveringen altijd een week wachten en op die manier dus spoilers proberen te vermijden op het internet. Dat gedoe valt dan weg.

Crunchyroll
Crunchyroll (Afbeelding: Crunchyroll

Wel blijft het dus mogelijk om oudere afleveringen te bekijken zonder een betaald abonnement te hebben. Dat zijn de zeg maar archief afleveringen. Volgens Crunchyroll heb je op die manier de mogelijkheid om naar meer dan 1.000 uur aan videocontent te kijken en hoef je je voorlopig niet te vervelen. Maar als je dus het nieuwste wil zien, dan word je dus verplicht om een abonnement te nemen. Dit lijkt het gevolg te zijn van de overname van Sony. Dat bedrijf, dat al de anime-dienst Funimation had, heeft vorig jaar voor meer dan 1 miljard dollar de dienst overgenomen. En uiteindelijk moet dat geld wel te verdiend worden.

Nieuwe shows

Als je dan kijkt wat voor shows je gaat missen als je niet betaalt, dan komt Crunchyroll met shows als Spy x Family, A Couple of Cuckoos, Dawn of the Witch, Tomodachi Game, Skeleton Knight in Another World, Shikimori’s Not Just a Cutie, The Greatest Demon Lord is Reborn as a Typical Nobody en Trapped in a Dating Sim: The World of Otome Games is Tough for Mobs. Die laatste wint overigens de prijs voor de meest lange titel van een show.

Bekijk nu je favoriete anime op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen