Twee nummers op één smartphone: Android 13 maakt het makkelijker

Smartphones Mark Hofman 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Google is druk bezig met het ontwikkelen van het volgende besturingsysteem voor smartphones: Android 13. In aanloop naar de volledig uitrol wordt er steeds meer bekend over de update. Zo maken we kennis met verbeteringen en nieuwe toevoegingen.

Wat dat betreft slaat het onderwerp van dit artikel de spijker op z’n kop. Google voert door middel van een nieuwe toevoeging een flinke verbetering door. Android 13 de ideale software voor mensen die twee telefoonnummers moeten gebruiken.

Android 13 ideaal voor twee telefoonnummers

Er zijn veel consumenten die standaard gebruikmaken van twee telefoonnummers. In de meeste gevallen wordt één nummer privé en één nummer zakelijk gebruikt. Vaak komen hier ook twee smartphones bij kijken, al maken bepaalde Android-modellen het al enige tijd mogelijk om twee simkaarten in één toestel te stoppen. Het probleem in deze is dat er anno 2022 steeds vaker gebruikgemaakt wordt van een eSIM.

In de meest recente versie van de Android code (via Esper) wordt duidelijk dat Google met een oplossing komt. Het Amerikaanse bedrijf maakt gebruik van Multiple Enabled Profiles, beter bekend als MEP. Hierdoor is het mogelijk om twee nummers, van twee verschillende providers, te koppelen aan een eSIM.

Huidige eSIMs zijn al in staat MEP te gebruiken. Het probleem is echter dat er slechts één nummer actief kan zijn. Twee verschillende nummers actief draaien op één smartphone zit er dus niet in. De verwachting, en vooral de hoop, is dat Android 13 die beperking doorbreekt.

(Afbeelding: KPN)

Een zekerheid?

Normaliter moeten we een dergelijk verhaal met een flinke korrel zout nemen. Android 13 is nog volop in ontwikkeling. Functionaliteiten komen en gaan in deze fase van het proces. Toch kan de introductie van MEP wel tot een van de zekerheden gerekend worden. In 2020 legde Google al een patent vast voor de toepassing, wat zo goed als garandeert dat het nieuwe besturingssysteem het gaat gebruiken.

Android 13 krijgt functie waardoor je batterij nooit meer leeg is

Maar goed, laten we voor die paar procent twijfel het nog maar even duidelijk aangeven. Neem het bericht met een klein korreltje zout. Een heel klein korreltje zout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen