Deze LG-smartphones krijgen binnenkort toch nog Android 12

Tech Wesley Akkerman 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Android 12 is al enkele maanden beschikbaar, maar tot nu toe valt de uitrol wat tegen. Veel smartphones wachten nog op de upgrade. Of het updateproces daadwerkelijk tegenvalt, hangt natuurlijk af van welk toestel je hebt. Heb je er eentje van LG, dan hebben we dus mogelijk nu goed nieuws voor je.

Tenminste, als het over smartphones van LG gaat, dan is goed nieuws altijd betrekkelijk. Want bijna een jaar geleden kondigde de techgigant aan de smartphonemarkt te verlaten. Geen opmerkelijke stap, want de smartphones deden het al jaren niet goed. Het is wel een vervelende ontwikkeling voor gebruikers.

LG-smartphones die Android 12 krijgen

Want hoe zit het precies met de software-ondersteuning? Nou, LG liet meteen weten dat reeds uitgebrachte smartphones recht hebben op minimale ondersteuning en dat is waar het bedrijf zich nu aan houdt. In elk geval drie smartphones van de fabrikant kunnen in het tweede kwartaal rekenen op Android 12-uppgrades.

LG V50 ThinQ
De LG V50 ThinQ. (Afbeelding: LG)

Dat laat de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant weten op haar eigen, Zuid-Koreaanse website. De updates verschijnen dus binnenkort, maar zoals het er nu naar uitziet gebeurt dit alleen in Zuid-Korea. Maar dat betekent dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de rest van de wereld aan de beurt is.

Om welke smartphones gaat het?

Android 12 komt binnenkort naar de LG Q92, LG V50 (afbeelding) en LG V50S. Daarnaast maakt het bedrijf van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat Q52, Velvet en Wing binnenkort beveiligingsupdates krijgen. Dat moet ook in het tweede kwartaal van 2022 gebeuren; dat loopt van april tot en met juni.

Het is nu nog even de vraag hoe lang we in Nederland op de updates moeten wachten. Dat de updates klaargestoomd zijn voor het thuisland, betekent in elk geval dat de basis er ligt en dat het bedrijf mogelijk alleen nog maar hoeft te werken aan vertalingen. Het wachten is op het moment dat LG zover is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen