LG stopt met smartphones: dit waren hun 5 opvallendste toestellen

Smartphones Wesley Akkerman 6 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft besloten om zich uit de smartphone-markt terug te trekken, nadat het keer op keer rode cijfers opschreef. De fabrikant was niet vies van wat experimenteren met smartphone-designs, maar uiteindelijk leverde het te weinig op. Wat zijn nou vijf opmerkelijke smartphones van dit merk?

Het zal wellicht niemand verbazen, maar LG stapt dus uit de smartphone-markt. De laatste paar weken bestonden hier al heel veel geruchten over, maar nu is de kogel definitief door de kerk. We hoeven dus geen nieuwe smartphones meer te verwachten van de Zuid-Koreaanse fabrikant met zijn opmerkelijke telefoondesigns.

De 5 meest opvallende smartphones van LG

Door de jaren heen heeft het bedrijf heel wat opmerkelijke smartphones uitgebracht, in de hoop daarmee mensen voor zich te winnen. Maar soms ook gewoon om te laten zien wat mogelijk is. Hieronder presenteren we de vijf opvallendste telefoons die de onderneming de afgelopen jaren uitgebracht heeft.

1. LG Wing

Laten we beginnen met één van de meest recente toestellen: de LG Wing. Dit is een smartphone met twee schermen. Het bovenste scherm is om te klappen, waardoor het tweede scherm eronder zichtbaar wordt. Wanneer je de smartphone aan de onderkant vasthoudt, dan heb je dus een t-vormige smartphone. Een leuk idee, maar in de praktijk bleek het niet veel meer dan een kekke gadget (maar wel eentje met een gimbalcamera!).

LG Wing 16x9
Game over (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

2. LG V50 ThinQ 5G Dual Screen

Een andere, redelijk recent gelanceerde smartphone is de V50 ThinQ 5G Dual Screen. Dit was de smartphone die het bedrijf uitbracht op het moment dat Samsung en Huawei bezig waren met opvouwbare smartphones. De Dual Screen is technisch gezien geen opvouwbare smartphone, maar heeft wel een accessoire die een tweede scherm aan de verder fantasieloze telefoon toevoegt.

3. LG Doubleplay

De twee bovenstaande voorbeelden zijn niet de eerste smartphones die LG uitbracht met een tweede scherm. In 2011 verscheen namelijk de Doubleplay. Dit is een ouderwetse slider phone (je schuift het bovenste deel in dit geval omhoog), die onder het grote scherm een fysiek toetsenbord én een klein 2 inch touchscreen heeft zitten. Je houdt het niet voor mogelijk, maar in 2011 vonden we dit de normaalste zaak van de wereld.

4. LG VX9400

Als we nog iets verder teruggaan, dan komen we de LG VX9400 tegen. Ook dit is een t-vormige smartphone: het scherm bovenop kan in een horizontale modus gezet worden, waardoor je er prima mediacontent op kunt consumeren. Dat was dan ook de bedoeling, aangezien hier lineare tv-kanalen naartoe gestuurd werden. Je kunt het scherm ook terugdraaien, maar dan kun je niet bij de cijfertoetsen.

5. LG G5

Tot slot hebben we de LG G5 nog. Deze smartphone verscheen in 2015 en had modulaire elementen. Die elementen werden ‘vrienden’ genoemd en bestonden bijvoorbeeld uit een 360 graden-camera, een cameragrip en een dikkere accu. Aangezien LG zelf weinig vrienden aanbod, was de telefoon geen lang leven beschoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen