Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Gboard-update moet irritatie Android-gebruikers verhelpen

Gboard op Android is al één van de beste toetsenborden van dit moment, maar Google blijft de app desondanks van handige updates voorzien. Dit keer komt het bedrijf wederom met een toffe aanvulling. De update is met name handig voor mensen die vaak twee of meer talen tegelijkertijd gebruiken of nodig hebben.

Het bekende Google-toetsenbord is al in staat om twee verschillende talen te kunnen bijhouden. Daardoor stroomt je Nederlandstalige woordenboek niet meteen over met Engelse woorden, los van alle leenwoorden natuurlijk. Dat werkt prima, maar nu gaat de Google nog een stapje verder voor gebruikers.

Android-toetsenbord krijgt update

Het toetsenbord wisselt namelijk automatisch van taal(indeling) op het moment dat je in een vreemde taal typt. Dat doe je bijvoorbeeld in apps of op websites. Google Translate is een goed voorbeeld. Stel dat je iets vanuit het Grieks wil vertalen, dan is het ook handig als het toetsenbord de Griekse indeling heeft.

iOS, Android, Apps
(Afbeelding: Google)

Gboard op Android laat dan Griekse letters zien die je normaliter niet tegenkomt wanneer je toestel op Nederlands of Engels ingesteld staat. Dat scheelt als gebruiker wat tijd. Om toegang te krijgen tot speciale of specifieke tekens, hoef je namelijk niet moeilijk te doen met het kopiëren van tekens of het instellen van het bord.

Automatisch heen en weer

En op het moment dat je klaar bent met de activiteit die je uitvoert, schakelt Gboard ook weer automatisch terug naar de standaardindeling. Wel zo handig en super gemakkelijk, want je hoeft wederom niet te stoeien met instellingen. Mocht het toch niet helemaal werken, tap dan op het wereldbolicoontje.

Dat icoontje tref je naast de spatiebalk aan. Daar kun je ook op tappen wanneer je toch in een bepaald veld je eigen taal wil gebruiken, terwijl Gboard wellicht denkt dat je een andere taal nodig hebt. Je hebt hiervoor tenminste Gboard-versie 11.6 en Google Translate-versie 6.33 nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google Play

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!