WhatsApp laat je nu nog makkelijker berichten sturen

Apps Jeroen Kraak 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Stuur je vaak berichten via WhatsApp naar nummers die niet in je contacten staan? Dat wordt veel makkelijker.

WhatsApp is de ideale app om berichten te versturen. Bijna iedereen heeft wel een account op de berichtendienst en zo kun je gratis makkelijk de mensen bereiken die je nodig hebt. Met contactpersonen is dat geen problemen, maar het is wat omslachtiger als die persoon niet in je lijst staat. Dat wordt binnenkort mogelijk wat makkelijker.

Berichten sturen naar niet-contacten

Met WhatsApp kun je alleen berichten sturen naar je contacten. Staat deze persoon niet in jouw contactenlijst, dan is het onmogelijk. Om dat probleem toch op te lossen moet je nu eerst een persoon toevoegen aan je contacten voordat je dan een bericht kunt sturen. Goed, het is dus mogelijk, maar omslachtig is het wel.

Toch komt aan die omslachtigheid nu mogelijk een einde, meldt WABetaInfo. WhatsApp test namelijk een nieuwe functie in betaversie 2.22.8.11 voor Android. Als je in die versie tijdens een chat op een nummer klikt dat je niet hebt opgeslagen kom je terecht in een nieuw app-menu waarbij het vanaf daar mogelijk is om naar het nummer een bericht te sturen. Handig als je bijvoorbeeld aan een vriend een telefoonnummer vraagt van een persoon.

Zo ziet het eruit. (Afbeelding: WABetaInfo)

Zo werkte de nieuwe functie in WhatsApp

Als je op het telefoonnummer klikt in een WhatsApp gesprek krijg je meer mogelijkheden dan alleen een appje sturen. Ook kun je via het menu het nummer toevoegen aan de contactpersonen of diegene juist opbellen.

WhatsApp gaat met aantal nieuwe features spraakberichten verbeteren

Als je nu nog op een nummer drukt in een chat dan krijg je een standaard Android-scherm te zien. Je kunt er dan voor kiezen om het nummer te bellen of toe te voegen aan contacten.

Ondanks dat de nieuwe functie in WhatsApp een flinke verbetering is, geldt dit alleen voor nummers in WhatsApp-chats zelf. Als je een nummer ergens ziet dat je wil berichten, zal je die nog steeds aan je contacten moeten toevoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen