Mark Hofman
Mark Hofman Apps 31 mrt 2022

WhatsApp gaat met aantal nieuwe features spraakberichten verbeteren

WhatsApp gaat een aantal verbeteringen doorvoeren op het gebied van spraakberichten. Dat maakt het bedrijf achter de populaire applicatie zelf bekend via een blog op zijn website.

Om dat doel te bereiken heeft WhatsApp een aantal nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de update binnen een aantal weken beschikbaar is

WhatsApp tilt spraakberichten naar hoger niveau

Het opnemen van spraakberichten wordt efficiënter. WhatsApp laat weten dat gebruikers binnenkort een opname kunnen pauzeren en hervatten. Op deze manier ontstaan er geen lange stiltes in een bericht en hoeven gebruikers niet meerdere berichten achter elkaar te versturen. Je kunt dus tijdens de opname even rustig bedenken wat je wil zeggen voordat je het opneemt.

Er liggen op dit moment ook plannen op tafel om de algehele gebruikservaring te verbeteren. WhatsApp wil het mogelijk maken om spraakberichten op te nemen terwijl gebruikers andere gesprekken open hebben staan. Het is ook de bedoeling dat iedereen de mogelijkheid krijgt om spraakberichten versneld af te spelen.

WhatsApp
Vernieuwde spraakberichten (Afbeelding: WhatsApp)

Sommige gebruikers kunnen het al zien, maar ook het uiterlijk van de spraakberichten ondergaan een verandering. Voorheen zag je alleen een streepje bij dergelijke berichten. Deze gaan met de aankomende update ruimte maken voor geluidsgolven.

Zeven miljard per dag

De focus op spraakberichten is niet heel bijzonder. De verbeteringen zullen bij veel gebruikers in de smaak vallen, gezien de functionaliteit door ontzettend veel mensen gebruikt wordt. WhatsApp laat weten dat er op dagelijkse basis zo’n zeven miljard spraakberichten worden verstuurd.

Wanneer de nieuwe functionaliteiten precies worden uitgerold is nog niet bekend. Wel krijgen we een tipje van de sluier. De nieuwe functionaliteiten verschijnen binnenkort op je apparaat door middel van een software-update.

WhatsApp
Dat is een hoop gelul! (Afbeelding: WhatsApp)

Grotere bestanden en problemen op WhatsApp

De wijziging binnen spraakberichten is niet het enige waar WhatsApp zich op focust. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar de mogelijkheden voor het verzenden van grotere bestanden. Gebruikers kunnen tot op heden 100MB tegelijkertijd versturen. Dat moet 2GB worden.

Nieuwe EU-regels beschadigen één van beste WhatsApp-features

Helaas is er niet alleen positief nieuws. WhatsApp krijgt namelijk te maken met een nieuwe Europese regelgeving die één van zijn beste functionaliteiten beschadigd. Je leest er alles over via het bovenstaande artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp gaat met aantal nieuwe features spraakberichten verbeteren
Sluiten