Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 28 mrt 2022

WhatsApp krijgt functie die gebruik voorgoed verandert

WhatsApp werkt aan een functie waar je al heel lang op wacht. Het laat je de app anders gebruiken dan dat je nu doet.

WhatsApp is natuurlijk de ideale app om contact met vrienden en familie te houden. Je kunt snel een bericht sturen, een video delen of een foto verzenden. Toch heb je met het verzenden van grotere bestanden regelmatig een probleem. Vaak zijn deze te groot en moet je het dus doen via e-mail of via diensten als WeTransfer. Wellicht gaat dat binnenkort veranderen.

Grotere bestanden versturen via WhatsApp

WhatsApp is zoals gezegd een berichten app, maar het is zeker niet de beste optie voor het zenden van grotere bestanden. Een concurrent van WhatsApp, Telegram, doet dat een stuk beter. Toch lijkt daaraan wellicht een einde te komen. De groene berichtenapp lijkt nu eindelijk met de oplossing te komen.

Nieuwe Europese wet heeft gevolgen voor WhatsApp en iMessage

 

Op dit moment zijn bestanden van meer dan 100MB te groot voor WhatsApp. Dat is geen probleem wanneer je een paar foto’s wil versturen, maar op gebied van video kom je al snel tekort. WhatsApp test nu echter het verzenden van grotere bestanden. Hierbij moet het mogelijk worden om tot 2GB aan bestanden ineens te versturen. Deze grootte is gelijk aan die van Telegram.

WhatsApp grotere bestanden
Grotere bestanden (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog even wachten

Helaas moeten we op de nieuwe functie in WhatsApp nog even wachten, want op dit moment is de berichtendienst deze feature aan het testen. Dat doet het op dit moment niet in ons land, maar alleen in Argentinië. Overigens vindt die test zowel plaats op Android als iOS. Het is dus nog onbekend wanneer we de functie in ons land kunnen verwachten.

Gelukkig zijn er wel nieuwe functies in WhatsApp die nu al beschikbaar zijn in ons land. Een van de handigste functies die recent is uitgekomen is multi-device. Hierbij is het mogelijk om op meerdere apparaten in te loggen zonder dat er een verbinding nodig is met je telefoon. Meer daarover lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt functie die gebruik voorgoed verandert
Sluiten