IJskoude actiefilm met Liam Neeson scoort enorm op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie Liam Neeson zegt, denkt meteen aan actie. Fans van de acteur kunnen nu genieten op Netflix met een film die goed scoort.

Op Netflix komen dagelijks nieuwe films en series. De top van populairste series en films verandert dan ook aan de lopende band. De laatste week is de lijst echter redelijk hetzelfde gebleven op de streamingdienst. Desondanks weet toch een titel een flinke sprong naar boven te maken.

The Ice Road op Netflix

Hoewel het weer eindelijk wat warmer weer wordt en we eindelijk van de winter af te lijken zijn, scoort de film The Ice Road hoog. De titel staat nu op de tweede plaats in de Netflix Top 10. De film zelf is trouwens wat ouder. Deze komt uit 2021.

Netflix in april: deze grote series komen naar de streamingdienst

De titel Ice Road vertelt eigenlijk precies waarover de film gaat. Een onfortuinlijke ijswegchauffeur trotseert verraderlijk terrein in het noorden van Canada om reddingsmateriaal te leveren en een team mijnwerkers te redden dat onder de grond vastzit. Hoe dat afloopt zie je natuurlijk op Netflix.

De hoofdrol in de film op Netflix is voor niemand minder dan Liam Neeson. We kennen de acteur vooral als actieheld en ook in deze film mag hij het weer proberen. Naast Neeson zijn er ook rollen voor Jessica Jones-ster Benjamin Walker en Matrix en John Wick-acteur Laurence Fishburne.

Gemengde recensies

De film scoort gemengde beoordelingen op de verschillende recensiesites. Op IMDb scoort Ice road met een 5,6 een heel krappe voldoende. “Deze film heeft niet gemaakt hoeven worden. Ik ben verbaasd dat de ei-hoofden bij Netflix niet Adam Sandler voor de rol gecast hebben. Ik ben noch trucker noch mijnwerker, maar zelfs ik voel me beledigd”, schrijft iemand die de film heeft gezien op het medium.

Op Rotten Tomatoes zijn de beoordelingen nog slechter. Bij de professionele recensenten is slechts 43 procent positief over de film. Bij het publiek is dit 31 procent. Toch zeggen beoordelingen niet alles. Wil je gewoon je hoof lekker leegmaken met een actiefilm, dan kan Ice Road op Netflix een prima optie zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen