Huawei Sound Joy: uitstekende speaker voor uitstekende prijs

Tech reviews Mark Hofman 28 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor de algemene Nederlandse consument is Huawei op het gebied van smartphones afgelopen drie jaar zo goed als verdwenen. Gelukkig is het bedrijf op andere gebieden nog wel actief in onze markt. De Huawei Sound Joy toont aan hoe goed het dat doet.

Deze rondvormige speaker van Huawei is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van €109,99. De moeite waard of moet je misschien toch even verder zoeken?

Het ontwerp van de Huawei Sound Joy

Het ontwerp van de Huawei Sound Joy is niet uniek. Het is een ronde speaker die we anno 2022 al meerdere keren voorbij hebben zien komen. De grote plus- en min-knoppen aan de bovenkant doen me zelfs een beetje denken aan de Ultimate Ears BOOM 3. Daar is echter niets mis mee. Het ontwerp ligt me goed en de manier waarop Huawei het heeft aangepakt is prettig.

De speaker is voorzien van twee rubberen dopjes waarmee hij stevig op de ondergrond staat. Aan de achterkant bevinden zich vijf verschillende knoppen die je kunt gebruiken om de Huawei Sound Joy te bedienen. Via deze weg zet je hem aan of uit, verbind je hem met Bluetooth, gebruik je de slimme assistent van het verbonden apparaat, pauzeer of speel je muziek af en zet je hem in stereo-mode. Dankzij die laatste is het makkelijk om hem te verbinden met een andere Sound Joy.

Huawei Sound Joy
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Bluetoothspeaker is beschikbaar in het zwart en Spruce Green. Hij is 202mm hoog, 73mm breed en weegt 680 gram. Al met al een prettige combinatie waarmee Huawei zorgt voor een premium-feel.

Uitstekend geluid voor zijn prijs

Het is altijd lastig om geluidskwaliteit te omschrijven in tekst. De Sound Joy produceert bijvoorbeeld een helder, rijk geluid en is voorzien van een uitstekende woofer. Deze zorgt ervoor dat de speaker makkelijk te gebruiken is voor elk genre muziek of het beluisteren van podcasts.

Er zijn echter twee dingen die opvallen. Ten eerste garandeert het ronde ontwerp geen 360-graden geluid. De speakers zijn naar voren gericht, waardoor je niet altijd in het middelpunt van het geluid zit. Daarbij kan hij ook behoor hard qua volume, maar dat komt de kwaliteit niet ten goede. Audio wordt vooral veel luider, maar verliest daarin wel een beetje zijn charmante geluid.

De Huawei Sound Joy is een speaker van €109,99. Kijk je naar de markt, weet je wel een klein beetje wat deze prijsklasse levert qua geluidskwaliteit. Naar mijn idee voldoet de speaker gewoon aan die verwachting.

Huawei Sound Joy
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Prettige toevoegingen

Naast geluidskwaliteit is een goed presterende batterij ook belangrijk. De accu van de Sound Joy gaat 26 uur mee op een volle lading wat ‘em ideaal maakt voor een dagje strand, park of tuin.

Daarbij wordt hij geleverd met een 40W oplader en is hij binnen 10 minuten voldoende opgeladen voor een uurtje plezier. Een toevoeging die ik in de afgelopen week als zeer prettig ervaren heb. Wil je direct luisteren? Dan is het goed om te weten dat deze speaker ook kan afspelen op het moment dat hij aan het opladen is.

De Huawei Sound Joy is dankzij NFC makkelijk te verbinden met je smartphone en uitstekend samen te voegen met andere speakers. Dankzij de Huawei AI Life-app is hij volledig naar eigen wens in te stellen, maar helaas is deze wel alleen beschikbaar voor HarmonyOS en Android (5.1 of hoger). Mensen met een iOS-apparaat in huis zijn dus niet in de mogelijkheid de applicatie te downloaden.

Huawei Sound Joy
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Huawei Sound Joy: kopen of lekker laten liggen?

De Huawei Sound Joy schittert wat mij betreft eigenlijk op geen enkel vlak. Dat gezegd hebbende doet hij alles wel gewoon goed. Je krijgt te maken met een aantal kleine nadelen, maar voor de prijs van €109,99 werkt hij gewoon naar behoren.

Simpel gezegd: de Huawei Sound Joy is een solide speaker waar je ongetwijfeld veel plezier mee beleeft. En dat is precies waar hij voor bedoeld is, toch?

Huawei Sound Joy

Huawei

8 Score

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit voldoet
  • Goede accuduur
  • Opladen met 40W
  • Prijskaartje
  • Ontwerp speaker

Minpunten

  • Geluid gaat niet allround
  • Luider is zeker niet beter
  • App niet voor iOS

De Huawei Sound Joy schittert wat mij betreft eigenlijk op geen enkel vlak. Dat gezegd hebbende doet hij alles wel gewoon goed. Je krijgt te maken met een aantal kleine nadelen, maar voor de prijs van €109,99 werkt hij gewoon naar behoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen