Google waarschuwt gebruikers om Chrome onmiddellijk te updaten

Apps Jeroen Kraak 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je Google Chrome als webbrowser? Dan doe je er verstandig aan om meteen te updaten. Er zijn veiligheidsproblemen ontdekt.

Google Chrome is de meest gebruikte webbrowser in de wereld. Een logische keuze want met het programma surf je razendsnel en makkelijk over het internet. Doordat de browser zoveel gebruikt wordt, is het ook een ontzettend populair slachtoffers voor hackers. Zij doen er dan ook alles aan om in te breken om zo gegevens buit te maken. Het is dan ook normaal dat Google regelmatig updates uitbrengt om de hackers voor te blijven. Nu is het extra urgent om de laatste versie van het programma te installeren.

Problemen bij Google Chrome

Afgelopen week bracht Google versie 99.0.4844.84 uit voor Windows, Mac en Linux. Een van de belangrijkste punten van deze software is dat het een zwakheid in de beveiliging verhelpt. Het gaat om een probleem rondom CVE-2022-1096, wat er voor zorgt dat er van afstand kan worden ingebroken.

De beste Google Chrome-extensies die de pandemie hebben overleefd

Het probleem in Google Chrome zorgt voor verwarring bij het systeem omtrent de JavaScript-engine. Hierdoor kan een hacker de browser laten crashen en vervolgens codes invoeren om een computer te infecteren met schadelijke software zoals malware en ransomware. Volgens Google wordt de fout in Chrome al gebruikt, waardoor het niet al te open erover kan zijn. Ook zegt het bedrijf niet door wie het wordt misbruikt en op welke manier.

Een zero-day lek

Dit beveiligingslek is een zogenaamde zero-day. Dat betekent dat op het moment van ontdekken nog geen oplossing was gevonden door de softwareontwikkelaar. Het is al de tweede keer dit jaar dat er zo’n probleem is geconstateerd in Google Chrome. Gelukkig zijn ze nu dus alsnog opgelost.

Hoewel de update nu al beschikbaar is, kan het nog maanden duren voordat iedereen Chrome updatet, wat dus gevaren oplevert. Het beste kun je zo snel mogelijk zelf de update installeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechRadar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen