Per ongeluk je Google Chrome tabbladen gesloten? Zo haal je ze terug!

Apps Sam Dille 5 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Je kent het vast wel. Je bent net lekker aan het werk in Google Chrome en klikt per ongeluk al je tabbladen weg. Geen paniek: met hulp van een handige tool in de browser kun je makkelijk je verwijderde pagina’s herstellen.

Bijna alle browsers slaan ons online gedrag netjes op. Hierdoor is bijna niks dat je online uitspookt voor altijd verloren. Dit is niet altijd een voordeel, maar voor dit soort problemen wel heel handig. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je jouw verloren bestanden weer terugbrengt. Let op: gebruik jij een andere browser dan Google Chrome, dan kun je ook zeker iets met deze tips.

Vind via deze weg makkelijk je tabbladen weer terug op Google Chrome

Klik in je Chrome-venster op de drie stippen rechtsboven, op dezelfde hoogte als de zoekbalk. Er ontvouwt zich nu een menu waar je moet kiezen voor de optie ‘geschiedenis’. Hier vindt je een lijst met vensters en tabbladen die je eerder hebt gesloten.

Tabbladen herstellen Google Chrome
Selecteer dit menu. (Afbeelding: PCWorld)

De gesneuvelde vensters hebben een rechthoekig pictogram met een label, zoals ‘2 tabbladen’ of ‘7 tabbladen’. Beweeg je cursor over elk van deze vermeldingen zodat je makkelijk kan zien welke namen deze vensters hebben. Klik vervolgens op het gewenste venster en hij zal opnieuw openen.

Browsers die gebaseerd zijn op het concept van Google Chrome, zoals Edge en Opera, hebben een soortgelijk menu. Er is bij Opera alleen een belangrijk verschil: je vindt het menu in de linkerhoek in plaats van rechts.

Gebruik deze techniek bij Firefox

Firefox geeft je niet zoveel speelruimte als Google Chrome, maar als je een venster pas net hebt gesloten zou je hem ook weer terug moeten kunnen vinden.

Tabbladen herstellen Firefox
Ook een eitje bij Firefox. (Afbeelding: PCWorld)

Klik in het Firefox-venster op het pictogram met drie streepjes. Dit menu bevindt zich net als bij Google Chrome rechtsboven. Kies de categorie ‘geschiedenis’ en druk daarna op ‘onlangs gesloten vensters’. Hier vindt je de laatste drie tabbladen die je hebt gesloten. Je kan in dit menu enkel zien hoeveel tabbladen je hebt gesloten zonder de namen van de websites die je bezocht. Als jij nog weet wanneer je op welke site hebt gekeken, dan kun je erop klikken. Firefox’ techniek is iets minder handig, maar nog steeds een goede optie om je tabbladen snel te herstellen.

Wil je jouw geschiedenis liever verwijderen dan herstellen?

Je kunt via een paar klikken ook je geschiedenis verwijderen. Dit doe je in hetzelfde menu als eerder besproken, maar met een paar verschillen. In dit artikel lees je precies hoe dit werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen