Elden Ring: 5 tips om razend snel runes te verzamelen

Games Jelle van Es 4 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Elden Ring is nu een week uit en hopelijk geniet je er met volle teugen van. Of wellicht dat je pas bent begonnen, omdat je eerst Horizon: Forbidden West wilde afmaken.

Elden Ring is net als de verschillende Souls-game een pittige titel. Zeker wanneer je de game begint, heb je het al moeilijk tegen een gemiddelde tegenstander. Gelukkig kun je in de game Runes verzamelen. Daarmee heb je dan de mogelijkheid om in levels omhoog te gaan en je beter te wapenen tegen de sterke vijanden. Maar hoe verzamel je er makkelijk veel?

Elden Ring Runes verzamelen

Als je nog maar net bent begonnen, dan is een standaard vijand al lastig. Maar nadat je een tijdje leeft en wat Runes hebt gescoord, kun je in levels omhoog. De eerste levels zijn daarbij redelijk goedkoop en dan gaat het levelen snel. Maar bij elk nieuw level is de eis voor het behalen van het volgende level hoger. Je moet dan dus grinden als je ergens vast zit. Waar doe je dat het beste?

Elden Ring
De eerste plek om te grinden (Afbeelding: Elden Ring Wiki)

Ikzelf ben aan het begin van de game begonnen in Gatefront Ruins. Dat bevindt zich ten noord-oosten van waar je de game begint. Hier vind je een paar Stormveil Soldiers en een enkele Godrick Knight. Die laatste kan wat tegenstand bieden, de rest valt mee. Per kill pak je iets van 60 Runes. Omdat er iets van tien zijn, pak je per run hier iets van 600 Runes. Aan het begin is dat wel lekker. Maar uiteindelijk wil je meer.

Wat dat betreft pak ik vaak mijn paard en begin ik vanaf de Gatefront Ruins en reis ik naar het oosten. Onderweg kom je redelijk wat vijanden tegen die te paard goed zijn af te maken. Over de brug, richting Waypoint Ruins kom je dan twee trollen tegen die een wagen voort trekken. Aan het begin schrik je wellicht van zo’n troll, maar deze rakkers zijn echt makkelijk af te maken. Het enige dat ze doen is een beetje op de grond stampen. Ren er om heen en tik klappen uit en je maakt ze simpel af. Per kill levert het 1.000 Runes op. Met de vijanden die je onderweg tegenkomt, pak je per run wel zo’n 4.000 Runes. En dan gaat het levelen redelijk snel.

Elden Ring
Loop dit pad een paar keer af (Afbeelding: Elden Ring Wiki)

Het echte grindwerk

Ben je inmiddels al iets verder in de game? Dan kun je voor het serieuze werk gaan en grinden in het verre oosten. Je gaat dan naar Fort Faroth, dat ver ten oosten van Limgrave ligt. Gelukkig kun je om daar te komen een hoofdpad volgen, waardoor je niet al te veel lastige vijanden tegenkomt. En probeer tussendoor zoveel mogelijk Site of Graces mee te pakken. Enerzijds om niet te veel te reizen als je doodgaat en anderzijds omdat je die later weer kan gebruiken. Als je nog niet al te hoog in level bent, is het aan te raden om met zo min mogelijk Runes op zak de reis te maken.

Elden Ring
For Faroth is helemaal rechts op deze afbeelding (Afbeelding: Elden Ring Wiki)

Aan de buitenkant van Fort Faroth ligt een enorme draak. En het mooie van deze moederdraak, is dat ze niet terugvecht. Wel heeft ze baby-draakjes die het gevecht voor haar doen. Deze rakkers zijn irritant, maar niet onmogelijk om te verslaan. Maar wat belangrijker is: als je ze weet te verslaan, dan leveren ze per stuk 3.500 Runes op. Ook is het mogelijk om de moederdraak te verslaan. Als je dat doet, dan pak je maar liefst 80.000 Runes. Toch is dat niet aan te raden. Wanneer je dat doet en je gaat naar een Site of Grace, dan respawnen de baby-draken niet. Als je haar met rust laat, dan blijven de draakjes terugkomen en pak je op die manier heel wat Runes mee. Laat het levelen dus maar beginnen!

Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier de review. En heb je de game nog niet? Scoor hem dan snel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen