Deurbel of slim slot: dankzij Eufy hoef je niet meer te kiezen

Gadgets Wesley Akkerman 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eufy kondigt een product via Kickstarter aan dat twee handige gadgets combineert tot één apparaat: een slim slot en een deurbel met een videocamera. De gadget wordt voor 399 dollar aangeboden en wordt mogelijk in mei 2022 verscheept. Het unieke product combineert enkele handige elementen van beide productsoorten.

De Eufy Video Smart Lock biedt een vingerafdrukscanner en numpad aan, waarmee je het slimme slot aan de deur opent. Daarnaast herkent het camerasysteem in de deurbel wie er voor de deur staat. Daar krijg je dan ook meteen notificatie van op je smartphone, zoals dat ook het geval is bij andere videodeurbellen van Eufy.

Bijzonder product van Eufy

De speciale deurbel is overigens best bijzonder. Eigenaars van een slim slot en een slimme deurbel lopen vaak tegen een simpel probleem aan. Eerst moet je de ene app openen om te kijken wie er aanbelt. En vervolgens moet je een andere app openen om de deur open te doen (mits je dat wil, natuurlijk).

Eufy slim slot deurbel
Nieuw product van Eufy (Afbeelding: Eufy)

Dit product neemt die extra handelingen, en de extra wachttijd aan de voordeur, dus weg. Want met één product, en met één app, regel je allebei die zaken. Er zitten nog wel wat andere haken en ogen aan deze Eufy-deurbel. Zo kun je de hoek van de camera niet gemakkelijk bepalen, waardoor je bijvoorbeeld geen pakketten ziet staan.

Deurbel en slim slot in één

Daarnaast weten we nog niet hoe lang de deurbel en het slimme slot in één pakket doen over het leegslurpen van de accu. De batterij heeft een vermogen van 10.000 mAh, maar we kunnen ons voorstellen dat die zo leeg is. De camera in de deurbel beschikt overigens over allerlei opties die je van dergelijke apparaten mag verwachten.

Denk dan aan een 2K-resolutie, nachtvisie, een kijkhoek van 160 graden en een speaker een microfoon voor communicatie. Daarnaast herkent de camera mensen en is er een bewegingssensor. Je kunt het product bovendien bedienen met je stem, wanneer je hem koppelt aan een ander, slim systeem in huis.

Voor meer informatie kun je nu terecht op de Kickstarter-pagina van Eufy. Het lijkt er niet op dat de fabrikant naar Europa verscheept; maar wellicht verandert dat bij genoeg interesse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen