Pawn Stars: zorgt een familieruzie voor het einde van de show?

Films & Series Jeroen Kraak 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is hommeles in de Pawn Stars-familie. Het is nu zelfs zo onrustig dat  winkeleigenaar Rick Harrison door zijn moeder Joanne voor de rechter wordt gedaagd.

Je hebt vast wel eens Pawn Stars gezien. De show wordt eindeloos herhaald op RTL 7, maar maker History Channel brengt nog steeds nieuwe afleveringen uit. Toch kan dat binnenkort voorbij zijn, aangezien er nu een flinke familieruzie is over het eigendom van de winkel.

Pawn Stars voor de rechter

In Pawn Stars staat pandjeswinkel Gold and Silver Pawn Shop in Las Vegas centraal. De winkel wordt gerund door Rick Harrison en zijn familie. Naast dat de meest bijzondere projecten voorbijkomen, zorgen de bijzondere medewerkers in de winkel voor een extra laag in de show. Zo zien we onder andere Ricks zoon Corey en zijn opmerkelijke vriend Chumlee. Ook Ricks vader Richard, die beter bekend stond als ‘The Old Man’ had een rol in de show, maar deze is helaas in 2018 overleden.

Juist zijn weduwe zorgt nu voor ophef rond de winkel en daagt haar eigen zoon voor de rechter. Zij wil geld zien en vindt dat het bedrijf uit Pawn Stars tot haar behoort. Daar is Rick het absoluut niet mee eens. Tegen het Amerikaanse Las Vegas Review-Journal laat hij het volgende over de zaak los: “De beschuldigingen zijn vals en ik denk dat mijn 81-jarige moeder wordt gemanipuleerd door anderen voor hun financieel gewin.”

De aanklacht

Volgens het medium staat in de dagvaarding dat zij een eigendom van 49 procent in het pandjeshuis erfde, maar dat haar zoon Rick nooit aan haar de volledige documentatie van de financiën heeft gegeven. Daarnaast claimt ze ook niet in staat te zijn van een behoorlijke boekhouding te krijgen van haar man waarin 500.000 dollar aan contanten en zilver zouden zijn opgenomen. Zij denkt dat haar man die voor zijn dood heeft verzameld.

Door middel van de rechtszaak wil de vrouw een schadevergoeding, de boekhouding van de bezittingen van de Pawn Stars-winkel en wil dat Rick geen geld meer gebruikt wat volgens zijn moeder tot haar behoort.

De toekomst van Pawn Stars

De grote vraag is natuurlijk hoe het verder moet met de winkel. Deze zaak levert in ieder geval genoeg input voor nog een seizoen Pawn Stars. De grote vraag is echter of deze ondanks dit dispuut verder gaat. De show is al sinds 2009 op televisie en ook in 2021 kwamen er nieuwe afleveringen. Als alles goed is komt er dit jaar een nieuw seizoen met daarin de 600ste episode. Het blijft echter nog steeds stil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen