Je Android-smartphone tovert woorden automatisch om tot emoji

Apps Wesley Akkerman 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Gboard is een officiële app van Google. Het is een toetsenbordapplicatie voor Android, die een aantal toffe functies aanbiedt. Natuurlijk staan zaken als typen en communiceren centraal. Maar dat communiceren kun je op verschillende manieren doen. Met letters, maar natuurlijk ook met emoji. Dat is focus van deze update.

We doen het allemaal wel eens: reageren met emoji. Soms aan het einde van een zin, om niet al te onverschillig over te komen, en soms als vervanging van een zin, want waarom niet? Een duimpje omhoog of prima zeggen, straalt immers hetzelfde uit. Hoe dan ook, praten via emoji is onderdeel van digitale communicatie.

Android geeft meer emoji-opties

En dat weet Google. Daarom werkt het bedrijf nu aan een functie voor Gboard die het tekstveld bevolkt met die grappige plaatjes. Dat gebeurt via een toverstaf, die je op de balk boven de toetsen ziet staan. De emoji die in beeld verschijnen, hebben iets te maken met de woorden die je in de getypte zin gebruikt.

Android emoji Gboard
Nieuwe toverstaf op Androd-toetsenbord Gboard (Afbeelding: Reddit, u/dannymanny3)

De functie kan dus emoji voor je uitkiezen en plaatsen, maar kan een zin ook volledig vervangen. Dat laatste lijkt dan weer een beetje onnodig, wanneer je al de moeite nam om alles uit te tikken. Maar goed, sommige mensen zien het als een uitdaging om zich alleen in emoji uit te drukken. Lekker laten gaan, dan.

Wanneer verschijnt de functie?

Op moment van schrijven is het niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen verschijnt. Verschillende Amerikaanse media zijn in staat geweest de optie te activeren, maar in principe kan niemand er nog echt mee aan de haal. Google heeft zelf ook nog helemaal niets over de update naar buiten gebracht.

Het is dus nog even afwachten wanneer de update voor Gboard op Android arriveert. Aangezien Google er zelf nog niets over bekendmaakte, lijkt de kans groot dat het om een soort A/B-test gaat. Dan krijgt de ene gebruiker wel toegang tot zo’n nieuwe functie, terwijl de andere gebruiker het zonder moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen