Google Chrome krijgt heerlijke update voor je iPhone en desktop

Apps Wesley Akkerman 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Google brengt een verse update uit voor de populaire Google Chrome-browser, die je nu kunt downloaden voor smartphones en computers. Het eerste opvallend aspect aan de gloednieuwe release is dat het icoontje veranderd is. Dit is de eerste keer sinds 2014 (!) dat Google een verandering doorvoert aan het icoonontwerp.

Dat het icoon van de populaire browser nu verandert, komt niet geheel als een verrassing. Sinds februari kunnen gebruikers al een previewversie van het programma downloaden. Destijds was al duidelijk dat Google het plaatje zou aanpassen. Dat werd dan ook redelijk groot uitgemeten in de media, onder andere bij ons.

Google Chrome-versie 100

Er zit ook daadwerkelijk een gedachte achter de verandering aan de iconische afbeelding. Chrome-designer Elvin Hu legde namelijk op Twitter al uit dat de nieuwe kleuren passen bij de “moderne merkuitdrukking” van het bedrijf. Het nieuwe icoon is overigens op elk platform net even anders vormgegeven.

Maar goed, wat brengt versie 100 nog meer naar gebruikers toe? Eigenlijk geen echt noemenswaardige onderdelen. Dat komt doordat Google de browser maandelijks voorziet van kleinere updates, waardoor je nooit echt te maken hebt met een sloot aan nieuwe mogelijkheden. Heel erg is dat gelukkig niet.

Problemen met de browser

Wel is het nog belangrijk om te vermelden dat de zoekmachinegigant meer dan twintig problemen oploste voor de browser. Daardoor moet het programma veel beter werken, ongeacht de hardware. Dat is wel zo fijn om te weten, ook al zul je er in de praktijk wellicht weinig van meekrijgen. Dat is maar goed ook, dan.

Daarnaast is er nog een ander, belangrijk punt. Omdat dit versie 100 is, kunnen er problemen opduiken met de compatibiliteit met websites. Dat is een lang en technisch verhaal. Maar gezien het feit dat versie 100 daadwerkelijk te downloaden is, verwachten we niet dat je als gebruiker tegen al te veel problemen aanloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen