Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome heeft een nieuw logo, maar zie jij het verschil?

De Google Chrome-browser heeft een nieuw logo. Maar je moet goed kijken om het verschil daadwerkelijk waar te nemen. Het oude logo werd in 2014 gelanceerd en heeft nu dus, acht jaar later, een fris design gekregen. Uiteraard zit er een complete gedachtegang achter de verandering. Daar vertelt de designer meer over.

Eén van de designers van het nieuwe logo is Elvin Hu. Hu vertelt in een serie tweets over de gedachte achter het design en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Als dit dit iets is waar je goed op gaat, neem dan zeker een kijkje op z’n Twitter-profiel. We hebben de eerste tweet ook hieronder voor je opgenomen in het bericht.

Nieuw logo voor Google Chrome

Het grote verschil tussen beide versies van het logo is dat de schaduw verdwenen is. In het oude logo van Google Chrome zit er namelijk een schaduweffect tussen de randen, waar de kleuren mee begrensd worden. Daar leek het alsof de ene kleur net boven de andere kleur zweefde. Maar dat is nu dus niet meer het geval.

Daarnaast is het zo dat de cirkel in het midden ietwat groter lijkt. Dat komt onder meer doordat de kleuren in het Google Chrome-logo levendiger zijn dan ooit tevoren. Verder is het zo dat Google de “onprettige kleurenvibratie” uit het logo gehaald heeft. Daardoor is dat logo nu echt toegankelijk en een lust voor het oog.

Onprettige wat?

Juist, onprettige kleurenvibratie. Sommige tinten van groen en rood zorgen voor een onprettig aanzicht wanneer je ze direct naast elkaar plaatst. Het is goed om te weten dat het de designers opgevallen is en dat ze het probleem opgelost hebben. Maar zal het echt iemand opgevallen zijn? Dat is nu de grote vraag.

Verder is het zo dat het Google Chrome-logo er op verschillende systemen anders uitziet. Google zorgde ervoor dat het logo nu meer past tussen de andere snelkoppelingen op je systeem. Of dat nu macOS, Chrome OS, Windows of Android is, dat maakt niet uit. Als het goed is, staat het logo nu beter bij de rest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!