GTA Online en GTA 5 vanaf volgende maand op je PlayStation 5 en Xbox Series X

Games Jelle van Es 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

In 2013 werd de game GTA 5 uitgebracht. Toen was de game beschikbaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Dat is echt alweer lichtjaren geleden.

Vervolgens kwam GTA 5 uit op de PlayStation 4 en Xbox One, waarna hij ook op de pc kwam. Dankzij die versie kon de game verder uitgroeien en is hij mede dankzij GTA Online nog altijd zeer populair. En nu is eindelijk duidelijk geworden wanneer de game naar de PlayStation 5 en Xbox Series X komt.

GTA 5 en GTA Online naar PlayStation 5 en Xbox Series X

Ongeveer tegelijkertijd met de aankondiging dat GTA 6 in ontwikkeling was, kwam het nieuws naar buiten dat GTA 5 en GTA Online voor de PlayStation 5 en Xbox Series X een releasedatum heeft gekregen. Op hun blog laat de ontwikkelaar weten dat de game op 15 maart wordt uitgebracht. De nieuwe versie wordt uiteraard van een nieuw likje verf voorzien. Zo kun je gebruikmaken van een 4K resolutie, draait de game in 60 FPS, zijn de textures verbetert, kun je verder kijken, zijn er HDR opties, maakt de game gebruik van Ray Tracing en moeten de laadtijden aanmerkelijk verbeterd zijn. Dat laatste is met name erg welkom.

GTA Online Peyote
GTA Online (Afbeelding: Rockstar Games)

Mocht je GTA 5 en GTA Online al eerder gespeeld hebben, dan heb je nu de mogelijkheid om de proloog van het verhaal over te slaan, aangezien die vooral geldt als een tutorial. Wel is er voor de online versie een tutorial, mocht je dat willen. In die online-modus heb je nu een career builder. Als nieuwkomer kun je dan makkelijker een keuze maken waarmee je geld wil verdienen en hoef je niet met een dikke achterstand te beginnen. Wie de games al op een oud platform gespeeld heeft, kan de voortgang meenemen.

Eerste maanden gratis

Mocht je nog altijd twijfelen, dan is er goed nieuws voor de PlayStation 5-bezitters. Zij kunnen de eerste drie maanden gratis losgaan met GTA Online. Als het dan bevalt, kunnen ze de game kopen en lekker doorgaan.

GTA Online krijgt dankzij slimme fan kortere laadtijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen