Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 krijgt nieuwe update (en die heeft het keihard nodig)

Zelfs voor een groot bedrijf als Microsoft kan het geen gemakkelijke opgave zijn om een grote systeemupgrade als Windows 11 uit te brengen. Dat is de conclusie die je kunt trekken uit het feit dat het besturingssysteem nu al een update krijgt die de nodige verbeteringen en aanpassingen doorvoert. Mogelijk zijn heel veel gebruikers hier blij mee.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat gezegde wordt er niet minder waar op met het verstrijken van de tijd. Dat blijkt maar weer uit de lading feedback die Microsoft ontving over Windows 11, de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem. Heel veel mensen waren bijvoorbeeld niet te spreken over de taakbalk.

Windows 11-update verbetert taakbalk en meer

De update wordt nu getest en komt op een later moment naar iedereen toe. Hij brengt de klok en datum terug naar de taakbalk op een tweede monitor. Dat is goed nieuws, aangezien gebruikers niet meer gedwongen worden een extra app te installeren die dergelijke functionaliteit toevoegt.

Microsoft Windows 11
De wallpaper in Dark Mode (Afbeelding: Microsoft)

Daarnaast komt het Startmenu aan bod. Dat menu kan aangepast worden, waardoor je juist meer apps of aanbevelingen ziet staan. Dat maakt het menu wat meer aanpasbaar, al zien veel gebruikers graag ook wat meer third-party apps in de lijsten terug. Microsoft voert dus veranderingen door, maar het kan beter.

De Instellingen-applicatie

Tot slot voert Microsoft veranderingen door aan de Instellingen-app. De applicatie neemt meer onderdelen over van het Configuratiescherm. Denk dan aan geavanceerde deelopties (zoals een netwerk ontdekken, het delen van bestanden en printers, en meer), waar nu een extra sectie voor beschikbaar is.

Verder zijn er nog veranderingen voor de pagina voor Printers en scanners en verwijzen enkele onderdelen van het Configuratiescherm nu direct door naar de Instellingen-app. Microsoft is al jaren bezig die app uit het Windows-ecosysteem te krijgen. En met zulke (kleine) stappen, gaat het bedrijf daar vanzelf in slagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!