Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel krijgt Koreaanse remake met flink Squid Game sausje

Door films als Parasite en series als Squid Game wordt Zuid-Koreaanse content in het westen steeds populairder. Niet heel gek dus dat Netflix ervoor kiest om een van zijn meest succesvolle Originals, La Casa de Papel, om te toveren tot een Zuid-Koreaans pareltje.

Tja, en als je het dan toch doet: doe het dan goed ook! Iets dat Netflix, met het aantrekken van Park Hae-Soo, zeer goed begrepen heeft.

La Casa de Papel met een Squid Game-sausje

Netflix gaat zich dus wagen aan een Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel. De Spaanse serie wist een gigantische hit te worden op de streamingdienst en wordt aanstaande vrijdag, na vijf seizoenen, afgesloten. Het boek is overigens niet volledig uit, want Netflix maakt bekend dat er in 2023 een spin-off serie over Berlin verschijnt. En nu we het toch over dat personage hebben…

Park Hae-Soo is een Zuid-Koreaanse acteur die de meeste mensen zullen kennen uit Squid Game. De beste man vertolkte de rol van Cho Sang-woo: de jeugdvriend van hoofdpersoon Seong Gi-hun. Voor de La Casa de Papel serie heeft Netflix hem overigens de perfecte rol gegeven: die van Berlin. Als we kijken naar de manier waarop Hae-Soo acteerde in Squid Game, dan is de kans vrij groot dat hij dit erg goed zal doen. Al moet de praktijk dat natuurlijk nog bewijzen.

Nieuw masker

In de bovenstaande video bedankt Park Hae-soo acteur Pedro Alonso voor het voorzetje dat hij gegeven heeft. De man heeft de rol van Berlin ingevuld in de Spaanse versie van La Casa de Papel. Hij was dan ook degene die het masker van Salvador Dalí naar hem opstuurde. Opvallend is de reactie de Hae-soo daarop geeft. Hij laat weten dat hij ook een masker van de Koreaanse variant zal sturen naar de acteur. Eentje die dus anders zal worden dan we gewend zijn.

Hierdoor kunnen we de conclusie trekken dat de Zuid-Koreaanse variant van La Casa de Papel wel degelijk anders wordt. Maar om heel eerlijk te zijn moet er wel flink wat uit de kast gehaald worden om niet te snel te vervelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!