Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Elektrische auto's 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Beeldscherm in je Tesla wordt een stuk beter dankzij deze verbetering

Het centrale display van de Tesla is een onmisbaar onderdeel van de auto-ervaring. Daarom is het goed dat de fabrikant hem verbetert. Dat gebeurt middels een nieuwe chip, waardoor de boel veel sneller werkt en aanvoelt dan voorheen. De grote vraag is nu: krijgen alle elektrische wagens van het bedrijf die chip?

Tesla levert sinds vorige week de eerste Model Y Performance-modellen af in China met een gloednieuwe processor. Het betreft een nieuwe versie van de auto, die gemaakt wordt in de Gigafactory Shanghai. De elektrische auto onderging wat veranderingen voordat die op de Chinese markt vrijgelaten werd.

Tesla-auto met beter beeldscherm

Eén verbetering kwam snel aan het licht. En dat is dat Tesla voortaan geen Intel Atom-chipset gebruikt voor het beeldscherm, maar een AMD Ryzen. De Model Y Performance is niet de enige met de nieuwe processor. Ook de Model S en de Model X van het bedrijf hebben de beschikken over de AMD-processor.

Tesla Model Y
De Model Y (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Chinese nieuwsmedia hebben nu verschillende Tesla Model Y-auto’s naast elkaar gezet en de prestaties getest. Het resultaat daarvan bekijk je op Electrek, in een kortdurende video van nog geen drie minuten. In de tests bekijken ze daar hoe lang het duurt voordat bepaalde apps, zoals YouTube, geladen worden.

Nieuwe chip is veel sneller

Wanneer je de video bekijkt, dan valt op hoeveel sneller het beeldscherm is met de nieuwe processor. In sommige gevallen opent het scherm van de Tesla een app twee keer zo snel. Daarnaast lijken de ingebouwde kaarten- en navigatie-applicaties ook een stuk sneller te werken dan voorheen.

Het is niet zo dat de snelheid overeenkomt met een gemiddelde smartphone of computer, maar de extra snelheid is wel heel fijn. De grote vraag is nu of Tesla voornemens is de chip naar andere elektrische wagens te brengen. Voorlopig lijkt het er echter op dat alleen de eerdergenoemde auto’s aan bod komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!