Tesla introduceert de Cyberquad voor kinderen: dit moet je weten

Elektrische auto's Jeroen Kraak 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je jouw kind een Tesla geven, maar is die nog geen 18 jaar? Dan kun je nu een Cyberquad voor kinderen bestellen.

Tesla is de laatste tijd flink bezig met marketing. Gisteren zagen we al een speciaal fluitje waarmee het bedrijf de draak steekt met Apple en diens speciale doekje om het scherm van de Macbook schoon te maken. Nu komt het met een speciale Cyberquad voor kinderen. Goedkoop is deze echter niet.

Een Cyberquad voor kinderen

Tesla schreeuwde het nieuws over een Cyberquad niet van de daken. Gisteren verscheen het voertuig voor de kleintjes ineens in de webshop van het bedrijf. Zelf beschrijft Tesla de miniversie van de quad als volgt: “Maak je klaar voor elk avontuur met de volledig elektrische Cyberquad voor kinderen. Geïnspireerd op het iconische Cybertruck-design heeft de vierwiel ATV features als een vol stalen frame, een zachte zitting, en een aanpasbare wielophanging met schijfremmen en led-lampen.”

Ook onder de motorkap van de Cyberquad zijn een aantal bijzondere features. Zo zit daar een accu een actieradius van 24 kilometer heeft. De topsnelheid van het voertuig is 16 kilometer per uur. Volgens Tesla heeft de kinderquad geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Tesla Cyberquad
Een Cyberquad voor de kleintjes. (Afbeelding: Tesla)

Nadelen ten opzichte van een gewone Tesla

Jammergenoeg voor de eigenaren van Cyberquad laadt deze niet zo snel op als een gewone Tesla. Zo duurt het vijf uur voordat het voertuig is opgeladen. Bovendien moet je de Cyberquad ook nog zelf in elkaar zetten. Er zijn minimaal 18 onderdelen die aan elkaar geschroefd moeten worden. Het in elkaar zetten is echter wel een prima tijdsbesteding om samen met je kind te doen.

De Tesla Cyberquad is helaas niet goedkoop. Voor een exemplaar betaal je 1.900 dollar. De levertijd is twee tot vier weken. Het bedrijf waarschuwt daarom ook dat het niet gegarandeerd is dat je de quad voor kerstmis al binnen hebt. Mocht je ‘m desondanks toch willen hebben dan moet je waarschijnlijk snel zijn, gezien het speciale fluitje binnen no-time was uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen