Netflix-topper wordt compleet afgemaakt door kijkers

Films & Series Jeroen Kraak 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie de afgelopen dagen Netflix heeft aangeslingerd ziet de naam van Crush verschijnen. Maar moet je de film kijken? Wij vertellen het je.

Crush is ontzettend populair. De film staat op dit moment op de tweede plaats in de Nederlandse populariteitslijst van Netflix. Waarschijnlijk zegt de film je niet zoveel, aangezien er niet al te grote namen aan meewerken. Bovendien is er ook iets bijzonders er mee aan de hand.

Een typische budgetfilm op Netflix?

Crush, in andere landen ook wel Shattered genoemd, is opgenomen binnen 21 dagen. Dat is zeer snel voor een film. Het budget valt met 1 miljoen dollar dan ook ontzettend mee. De grote vraag is dan ook of je dat terugziet aan de kwaliteit.

Netflix in april: deze grote series komen naar de streamingdienst

Goed, laten we je eerst maar eens vertellen waar de film op Netflix over gaat. De streamingdienst zelf beschrijft het plot als volgt: “Een rijke vrijgezel die op een afgelegen plek woont, bouwt een band op met een charmante vreemdeling. Maar hun relatie krijgt een afschuwelijke wending.” Zoals je al kunt lezen is deze film een echte thriller, maar niet zomaar een. Het is er eentje met een erotisch tintje.

Geen malse kritiek

Om maar met de deur in huis te vallen: volgens de recensenten kun je deze Netflix-film maar beter overslaan. Op Rotten Tomatoes scoort de Netflix-film een schamele 18 procent. Bij de gebruikers van de site is het niet veel beter. Het komt niet verder dan 25 procent.

De recensies zijn niet mals voor de Netflix-titel. “Rotzooi en volkomen voorspelbaar. De film verdoezelt alle stereotypen van een moorddadige vrouwelijke sociopaat die een ongelukkige minnaar verleidt. John Makovich’ optreden als griezelige gluurder kan deze puinhoop niet eens redden”, schrijft Culture Mix.

Op IMDb komt de film er met een 5,1 er iets beter van af. Toch zijn de reacties zeer gemend. “Binnen 5 minuten wordt het lachwekkend slecht. Zodra hoofdrolspeelster Lilly Krug begint te spreken, klinkt het raar. Het zou me niet verbazen als het is nagesynchroniseerd. Om het nog erger te maken, de dialoog is verschrikkelijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen