Segway onthult stoere manier om je elektrische voertuig veiliger te maken

Elektrische fietsen Wesley Akkerman 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische voertuigen zijn leuk en aardig, maar ze maken ook veel minder herrie. En dat is een probleem dat Segway nu aanpakt. Omdat ze minder lawaai maken, spotten andere weggebruikers die voertuigen minder snel. Daarom brengt de fabrikant van elektrische voertuigen nu een bijzondere accessoire op de markt.

Segway maakt nu namelijk een speaker die V8-motorgeluiden nabootst. De zogenaamde Ninebot Engine Speaker is een bluetoothspeaker die je vastbindt aan je step of scooter die in staat is verschillende soorten geluiden te produceren. Zo weet je in elk geval dat je opvalt wanneer je over straat rijdt.

Bijzondere speaker van Segway

Je kunt de speaker bevestigen aan elektrische scooters, GoKarts, elektrische fietsen, elektrische steps en meer van zowel Segway als Ninebot. Je schuift de speaker op z’n plek, die vervolgens stroom krijgt van z’n eigen accu van 2.200 mAh. De accessoire gaat tot 23 uur mee en is op te laden via een usb-c-kabel. Ook is er een IP55-certificaat aanwezig, waardoor hij tegen regen en stof kan.

Na het koppelen van de speaker krijg je toegang tot verschillende geluidsmodi. Die modi hebben te maken met verschillende motoren. Denk dan aan een motor met een enkele of dubbele cylinder. Maar je kunt ook kiezen voor een V8- of V12-geluid. Bovendien communiceert het apparaat met de snelheidsmeter aan boord.

De speaker reageer op jouw handelingen

Dat betekent dat de speaker reageert op wat je doet. Geef je gas? Dan laat de speaker dat merken, zoals je in de bovenstaande video ziet. Laat je hem even staan terwijl het apparaat niets doet, dan past daar ook een geluid bij. En dat terwijl je geen bijdrage levert aan de opwarming van de aarde; da’s wel zo fijn.

Is een elektrische fiets iets voor jou of kan je hem beter laten staan?

De Ninebot Engine Speaker heeft een prijskaartje van 149,99 dollar. Dat is omgerekend iets meer dan 138 euro, exclusief btw. Het is nog niet duidelijk of Segway de speciale speaker ook in Nederland uitbrengt, aangezien het bedrijf daar nog niets over bekendmaakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Segway

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen