Segway wil de markt veroveren met zijn eerste serie eScooters

Elektrische fietsen Jelle van Es 19 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Segway is een bedrijf dat al heel wat jaren aan de weg timmert. Je kent ze waarschijnlijk wel van de tours die in toeristische steden worden gedaan. Met hun eerste serie eScooters wil het nieuwe markt aanboren.

De nieuwe reeks eScooters werden gisteren via een persbericht aangekondigd. Vlak daarna reisde ik af naar het hoofdkantoor van Segway in Amsterdam om er meer over te weten te komen en ook een klein stukje te rijden op de nieuwe elektrische scooter.

Segway met zijn eigen eScooter

Het gat om drie nieuwe eScooters en een eBrommer. Nederland is het eerste land in Europa waar de producten van Segway gelanceerd worden. Dit omdat wij op zoek zijn naar schonere alternatieven voor vervoer. Wat dat betreft is de elektrische fiets een goed voorbeeld, die in Nederland massaal wordt gekocht. Met de nieuwe producten denkt het bedrijf op de scooter-markt een slag te slaan. De producten zijn vooral bedoeld voor hen die een vervoersmiddel om een afstand van zo’n twintig kilometer af te leggen. Afstanden die daar boven komen, worden nog altijd vaak met de auto genomen.

Meenemen naar de stad (Afbeelding: Segway)

De drie nieuwe eScooters van Segway bestaan uit de Launch Edition E110SE, de normale E110S en het luxere model, de E125S. De eerste wordt als eerste uitgebracht en gaat 2.399 euro kosten. Deze speciale versie heeft een grotere accu dan het basismode dat later deze lente komt en kent een actieradius van maximaal 97 kilo. Daarnaast krijg je bij dit model als een soort van bonus een set Segway e-Skates t.w.v. €399. Dot model komt in april uit. De standaard E110S zal met een prijs van 2.199 euro op de markt worden gezet en heeft een actieradius tot 75 kilometer. Tot slot heb je de Premium E125S. Met 3.499 euro is deze een stuk duurder, maar dankzij een extra accu heb je een actieradius tot 140 kilometer. Alle modellen zijn beschikbaar in een 25 km/u en een 45 km/u variant, zodat de modellen zowel als snorscooter of als reguliere scooter ingezet kunnen worden. De modellen naast de launch edition komen later uit.

De accu is er uit te halen (Afbeelding: Segway)

De accu van de eScooters van Segway zijn geplaatst in de voetenplank. Dat zorgt er enerzijds vor dat je een laag zwaartepunt hebt, maar ook ruimte overhoudt om onder zitvlak spullen op te bergen. Daar is 27 liter aan bagageruimte. Dat moet genoeg zijn voor twee helmen, mits het geen XL-achtige maten zijn. Het zitvlak zelf is overigens groot, waardoor je er met twee personen op kan rijden. De accu is overigens uit de scooter te halen en op die manier ook binnen op te laden. Met zo’n tien kilo is hij echter wel wat aan de zware kant. Maar mocht je hem voor woon-werk-verkeer gebruiken, dan kun je je oplader mee nemen en de accu dus op kantoor opladen. Buiten of in de schuur opladen terwijl de accu er nog in zit, is overigens ook mogelijk.

Hoog gadgetgehalte

Op het eerste gezicht ziet de eScooter van Segway er uit als een gewone scooter. Maar als je iets verder kijkt en er mee gaat spelen, dan komt er een hoog gadgetgehalte naar voren. Zo heb je een mooi kleuren LED-scherm op het stuur die je tijdens het rijden van duidelijke informatie voorziet. Daarnaast is het mogelijk om een connectie te maken met je smartphone. Op die manier kun je op afstand je scooter aan en uit zetten. Bovendien maakt hij gebruik van AHRS anti diefstal. Wanneer de scooter bewegingen detecteert, dan krijg je een bericht op je app. Deze geeft je verder nog meer informatie over de scooter. Denk daarbij aan het percentage van de batterij, waar de scooter geparkeerd staat en geeft je ook de mogelijkheid dat de scooter automatisch ontgrendelt en vergrendelt. Op die manier je kun je je scooter ook gebruiken zonder gebruik te maken van een sleutel.

Segway eScooter
Het LED-display (Afbeelding: Segway)

Een goed gevoel

Op papier heeft de Segway eScooter behoorlijk wat te bieden tegen een prijs die behoorlijk competitief is. Maar uiteindelijk moet je er ook een goed gevoel bij krijgen. Ik heb uiteindelijk op een parkeerplaats een paar rondjes gereden. Dat is niet echt genoeg om er echt een oordeel te geven, maar het gaf me wel een fijne indicatie. Er zit genoeg kracht op, om snel op te trekken, waarbij het gebrek aan lawaai wat mij betreft heerlijk is. Ik kan me echt voorstellen dat je dit in de zomer gebruikt om naar het water toe te rijden en dan een mooie route via de natuur aflegt. Het zitvlak is groot en straalt wel iets van klasse uit. En wanneer je de remmen gebruikt, voelen die ook gewoon goed aan. Wat dat betreft is het een goede eerste kennismaking en ben ik benieuwd wat voor effecten dit gaan brengen op de volledige markt van de scooters. Wil je meer lezen over het product? Bezoek dan de website.

Segway komt binnenkort met speciale e-Skates

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen