OnePlus 9 Pro maakt grote indruk en kan bizar snel draadloos opladen

Smartphones Wesley Akkerman 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 9 Pro kan bizar snel draadloze opgeladen worden. Binnen 45 minuten moet de batterij van het toestel weer helemaal vol zijn. Het toestel biedt ondersteuning aan voor draadloos opladen met 50 watt. Dat is net een beetje sneller dan wat geruchtenmakers een tijdje geleden naar buiten brachten.

De nieuwe OnePlus-toestellen zijn inmiddels aangekomen bij testers en reviewers wereldwijd en die bevestigen nu dat de 9 Pro bizar snel opgeladen kan worden via een draadloze oplader. Dankzij de 50 watt-oplader laad je het toestel binnen ongeveer 45 minuten volledig op, van één naar honderd procent.

OnePlus 9 Pro draadloos opladen

The Verge heeft getest dat het 43 minuten duurt om dat te bereiken. De 8 Pro ondersteunt draadloos opladen tot 30 watt en voorziet in dertig minuten vijftig procent aan energie. Dat is dus een flink vooruitgang. De verbeteringen qua opladen blijven niet beperkt tot alleen het draadloos opladen, gelukkig.

Allebei de toestellen binnen de OnePlus 9-serie ondersteunen namelijk 65 watt-opladen via de meegeleverde usb-c-kabel. Wanneer je de kabel gebruikt, dan duurt het ongeveer 29 minuten om de accu vol te krijgen. De reguliere variant (de OnePlus 9) ondersteunt ook draadloos laden, maar slechts met een vermogen van 15 watt.

OnePlus draadloze oplader
Liggen of staand laden. (Afbeelding: OnePlus)

De nieuwe smartphoneserie maakt wederom gebruik van twee accu’s, net als in de 8T. Elke accu aan boord wordt tegelijkertijd met een vermogen van 25 watt opgeladen. OnePlus gebruikt energie op een hoger voltage. Hierdoor wordt er minder hitte geproduceerd en is de kans dat het toestel schade kan oplopen minder groot.

Je telefoon opladen

Daarnaast helpen andere aspecten ook mee om schade te voorkomen. Zo wordt er gebruikgemaakt van een dikke koperfolie en een groter koellichaam. Bovendien zit er een kleine ventilator in de draadloze oplader, die helpt bij het afstoten van hitte. Daar komt wel geluid vanaf, dus plaats hem niet direct naast je.

OnePlus bevestigt goedkope smartphone met indrukwekkende specs

De vernieuwde oplader heeft bovendien twee spoelen aan boord, waardoor je de telefoon zowel horizontaal als verticaal kunt opladen. Zo kun je ondertussen bijvoorbeeld een video kijken of een game spelen. Dergelijke activiteiten hebben volgens OnePlus weinig invloed op het opladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen