OnePlus bevestigt goedkope smartphone met indrukwekkende specs

OnePlus heeft het bestaan van een smartphone, waar al geruime tijd geruchten over verschenen, eindelijk bevestigd. Het gaat om de OnePlus 9R. Een nieuw midrange-toestal, dat onderdeel is van de aankomende 9-serie. Of het toestel ook daadwerkelijk naar Europa of Nederland komt, daar is nog geen woord over gerept.

De aankomende OnePlus 9-serie wordt op 23 maart aangekondigd en bestaat niet uit twee, maar uit drie smartphones. Dat heeft CEO Pete Lau deze week bevestigd in een interview. Daarmee zijn de geruchten van de afgelopen weken bevestigd. Geruchtenmakers hadden het een tijdje over een nieuw midrange-toestel.

OnePlus 9R

Die midranger zou als aanvulling dienen op de twee vlaggenschepen van het bedrijf. Echter, zoals het er nu naar uitziet komt dat toestel alleen uit in India. Het derde toestel wordt de OnePlus 9R genoemd. De specs zijn officieel nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat Lau grootste plannen heeft voor het derde model.

OnePlus 9R 5G
Silhouette van OnePlus 9R 5G. (Afbeelding: News18)

Zo moet het toestel een stap verdergaan dan de Nord-serie, aangaande design en specificaties. Mogelijk houdt dat in dat je dus meer voor minder krijgt. Maar in welke hoedanigheid, dat is niet duidelijk. Lau laat in elk geval weten dat de 9R een echte midranger, met ondersteuning voor 5g, wordt.

Indrukwekkende specificaties

Naast 5g-ondersteuning is ook duidelijk dat het een smartphone voor gamers moet worden. Lau heeft het namelijk over een “soepele en snelle ervaring” die bedoeld is voor “zware gameplay”. Wellicht betekent dit dat de OnePlus 9R een scherm krijgt met een verversingssnelheid van 90 Hertz.

OnePlus 9 Pro maakt grote indruk en kan bizar snel draadloos opladen

Als we de nieuwste geruchten over het aankomende toestel mogen geloven, dan krijgt de 9R een Qualcomm Snapdragon 865-processor. Dat is de top-chip van vorig jaar. Verder is er nog niets bekend over de hoeveelheid en het type werk- en opslaggeheugen of de andere specificaties.

Nog niet in Nederland

Lau heeft ook nog geen woord gerept over een prijs of beschikbaarheid buiten India. Dat de focus momenteel vooral op dat land ligt, is op zich niet vreemd. India is momenteel booming business als het gaat om goedkopere smartphones. Die markt groeit daar nog enorm, dus het is niet gek dat OnePlus daar eerst z’n pijlen op richt.

News18

Reageer op artikel:
OnePlus bevestigt goedkope smartphone met indrukwekkende specs
Sluiten