5 Telegram-functionaliteiten die iedere WhatsApp-gebruiker zou willen hebben

Apps Mark Hofman 19 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

WhatsApp en Telegram zijn de twee grootste speler op het gebied van chat-applicaties. Al is de populariteit van die eerste, met twee miljard actieve gebruikers per dag, bijna niet te vergelijken met die tweede.

Gelukkig geldt dat niet voor de functionaliteiten die ermee gepaard gaan. Telegram pakt bepaalde zaken iets beter aan dan WhatsApp. Sterker nog: er zijn functionaliteiten waarvan we hopen dat ze snel verschijnen. Maar welke zijn dat dan precies?

Telegram doet dit beter dan WhatsApp

Er zijn een aantal functionaliteiten die gebruikers van Telegram hebben, waar we op WhatsApp ook wel erg blij mee zouden zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de app geheel naar eigen wens aan te passen, maar kun je ook berichten van te voren inplannen.

Ik zet vijf functionaliteiten voor je op een rijtje:

#1 WhatsApp-berichten, maar dan ingepland

WhatsApp-berichten zijn gedurende de hele dag te versturen, maar inplannen kan je ze niet. Dat is iets dat Telegram goed voor elkaar heeft. De applicatie maakt het mogelijk om een bericht te typen, er een datum en tijdstip aan te koppelen en automatisch te verzenden. Niet alleen voor privégesprekken, maar ook voor groepsgesprekken.

Heb jij een bericht ingepland en wil je nog wat aanpassingen doorvoeren? Geen probleem, het is mogelijk. Ideaal, als je het ons vraagt.

WhatsApp
Fancy (ook dat is WANT) (Afbeelding: Yucel Moran)

#2 Telegram: deel je huidige scherm

Telegram maakt het mogelijk om, tijdens een videogesprek, het beeldscherm van je apparaat te delen. Iets dat WhatsApp, op moment van schrijven, nog niet kan. Het enige wat je hoeft te doen is een dergelijk gesprek starten, de drie puntjes aan de bovenkant indrukken en ‘scherm delen’ te selecteren.

Erg makkelijk op het moment dat je mensen iets uit wilt leggen of laten zien.

#3 Verwijder berichten op datum

Het is soms best wel eens lekker om WhatsApp een beetje op te ruimen. Noem het een digitale lenteschoonmaak. Je kunt berichten archiveren of simpelweg verwijderen. Werkt allemaal prima, maar Telegram pakt het net iets beter aan.

Je kunt binnen de applicatie berichten op basis van datum verwijderen. Stel je wilt bijvoorbeeld alle berichten die je voor 1 april 2022 hebt ontvangen weg hebben, selecteer je die datum en Telegram doet de rest. Ideaal.

Telegram
(Afbeelding: Christian Widiger)

#4 Telegram volledig aan te passen

Telegram is een beetje het Android van de chat-applicaties. Binnen de app is het mogelijk om veel verschillende onderdelen naar eigen smaak in te stellen. Denk aan de kleuren van de icoontjes, tekstballonnen en de achtergronden. Telegram biedt consumenten ook aan thema’s te activeren die vooraf zijn gemaakt.

WhatsApp is daarin toch iets beperkter. Het is mogelijk om een achtergrond in te stellen of gebruik te maken van een donkere modus, maar daar blijft het dan ook bij.

#5 Twee nummers en makkelijk verhuizen

Heb jij een nieuw telefoonnummer of werk je (vanwege zakelijke doeleinden) opeens met twee nummers? Geen probleem, Telegram denkt met je mee. De applicatie maakt het makkelijk om al je gesprekken en contacten mee te nemen. Binnen de instellingen is het mogelijk om, met een simpele druk op de knop, alle gegevens te verhuizen naar je nieuwe nummer.

WhatsApp, Telegram of toch Signal?

Overstappen vanwege functionaliteiten is één ding, maar je moet natuurlijk nog wel in contact kunnen blijven met vrienden en familie. WhatsApp is, met twee miljard actieve gebruikers per dag, wel echt de meest toegankelijke optie op dat gebied. We begrijpen het dus volledig als je besluit te blijven.

WhatsApp alternatieven Signal en Telegram: welke van de twee moet je hebben?

Mocht je wel opzoek zijn naar een alternatief, welke moet je dan hebben? Is Telegram je beste optie of kun je beter aan de slag gaan met Signal? Die vraag beantwoorden we in het bovenstaande artikel voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen