Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is de perfecte headset voor meerdere consoles

Wanneer ik game, dan heb ik eigenlijk altijd een draadloze headset op. Het zorgt er voor dat ik veel meer in de game kom te zitten, terwijl de mensen om me heen niet mee hoeven te genieten van het geluid van de game. Op het gebied van headsets is de keuze reuze. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe, dan kan de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max een goede keuze zijn.

Want de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is er één die van verschillende gemakken voorzien. Zo is hij draadloos en te gebruiken voor verschillende spelcomputers. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max draadloze headset Review

Draadloos gemak met deze draadloze headset

Eén van de fijne punten die je met de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max hebt is dat hij draadloos is. Je kunt dus je controller op je stoel laten liggen en met de draadloze headset op even wat drinken te pakken. Op die manier heb je dus nooit het gedoe dat je zit te klooien met een draad van je controller naar een headset. Dit alles werkt via een USB-dongle. Die plug je in de spelcomputer of de pc en vervolgens heb je standaard verbinding. Een kind kan wat dat betreft de was doen.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max headset
Je wordt blij van draadloos gamen (Afbeelding: Turtle Beach)

Lange batterijduur

En als je de headset dan eenmaal op hebt, dan kun je hem ook erg lang gebruiken. Volgens de maker gaat de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max bij een volle batterij zo’n 48 uur mee. Dat is behoorlijk lang. Mocht je hem dan vergeten zijn op te laden en moet je dat alsnog doen, dan zorgt een kwartier in de oplader ervoor dat je daarna zo’n acht uur weer kan gamen. Op die manier zit je eigenlijk nooit een headset die je niet kunt gebruiken.

Gaat een tijd mee (Afbeelding: Turtle Beach)

Meerdere platformen

Een ander sterk punt van de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is dat hij van meerdere markten thuis is. De USB-dongle die bij de headset zit, heeft twee standen. Voor de Xbox is er een aparte stand. De andere spelcomputers vallen dan onder de andere stand. Als je dan de dongle in een andere spelcomputer plaatst, dan kun je de headset gewoon daar op gebruiken. Wat dat betreft heb je dus met deze headset er nog maar één nodig als je verschillende spelcomputers en een pc in je bezit hebt.

Geluid is dik in orde

Goed, de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is dus makkelijk in gebruik, gaat een tijd mee en is voor verschillende spelcomputers te gebruiken. Wat dat betreft is het een fijne headset. Maar het is ook goed om te weten dat het geluid dat binnenkomt dik in orde. De 50mm drivers zorgen mooi en helder geluid en je kunt gebruik maken van verschillende technieken, zoals Dolby Atmos en Sony 3D Audio. Op die manier kun je tijdens het online gamen in een titel als Call of Duty goed horen waar de vijanden zich bevinden.

Genieten van goed geluid (Afbeelding: Turtle Beach)

Ietwat prijzig ten op zichte van het origineel

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is een iets uitgebreidere versie van het origineel. De Max is er achtergeklapt. En deze zorgt ervoor dat de accuduur van zo’n 15 uur omhoog is geschoten naar de 48 uur. Bovendien heb je nu dus het voordeel dat je hem op verschillende spelcomputers kan gebruiken. Maar daar betaal je dan ook voor. De oudere versie kun je nu voor zo’n 70 euro scoren, terwijl deze Max-variant met 139,99 euro bijna het dubbele kost. Dat is dan eigenlijk alleen interessant als je de headset voor meerdere spelcomputers aanschaft.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max headset
Van de prijs zou ik iets minder blij worden (Afbeelding: Turtle Beach)

Mocht je de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max zelf willen gebruiken, dan kun je hem hier scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!