Deze 5 legendarische games speel je binnenkort op je Nintendo Switch

Games Jelle van Es 19 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je in het bezit bent van een Nintendo Switch, dan kun je via een actief abonnement op Switch Online diverse klassieke games spelen. Momenteel is het op die manier mogelijk om games te beleven die oorspronkelijk uit zijn gekomen op de NES, SNES, Nintendo 64 en Megadrive. En binnenkort zou daar ook de GBA bij komen.

Dat blijkt namelijk uit diverse bronnen. Er zou heel wat informatie zijn uitgebracht over een emulator die het mogelijk maakt om games van de GBA op de Nintendo Switch te spelen. En daarbij is ook gelijk een lijst gelekt met welke games er straks speelbaar zijn. Een hoop games zijn wel erg verouderd. Toch zijn dit vijf behoorlijke klassiekers, die je tijd alsnog waard zijn.

Vijf GBA-games om op de Nintendo Switch te spelen

Castlevania: Aria of Sorrow

Ik heb dit rijtje met GBA-games die je straks waarschijnlijk via Nintendo Switch Online kan spelen op alfabetische volgorde opgeschreven. En dan kom je dus snel bij Castlevania: Aria of Sorrow. De GBA heeft heel wat toffe games gehad in de reeks, waarbij ik de beste herinneringen heb aan Aria of Sorrow. In deze 2D-actie game ben je telkens bezig met het verslaan van vele vijanden, terwijl je gaandeweg nieuwe vaardigheden leert om op die manier verder te komen. Het is een game met een goede moeilijkheidsgraad, vele upgrade mogelijkheden en een degelijke variatie aan vijanden. Een ideale titel om op je Switch te spelen.

Castlevania: Aria of Sorrow GBA Nintendo Switch
Castlevania: Aria of Sorrow
(Afbeelding: Konami)

Golden Sun

Velen zien Golden Sun, samen met zijn vervolg die ook speelbaar moet zijn op Nintendo Switch Online, als het beste dat er op de GBA is verschenen. Ikzelf vond het een RPG met een nogal matig verhaal, maar de puzzels en de visuele stijl waren best wel tof. En ook het vechtsysteem, dat snel is en je gebruik maakt van een soort beestjes is er één die de moeite waard was. Het is voor mij niet echt een game die ik nogmaals zou gaan spelen, maar voor de nieuwsgierige gamer is dit een mooi moment om te kijken of de game iets voor je is.

Golden Sun (Afbeelding: Nintendo)

Metroid: Zero Mission

Vorig jaar verscheen Metroid Dread op de Nintendo Switch en dat is misschien wel de beste game in de reeks. Is het je eerste kennismaking en ben je op zoek naar meer? Dan is het goed om uit te kijken naar Metroid: Zero Mission. Het is de remake van de allereerste game die destijds op de NES verscheen. In deze game ga je uiteraard met Samus Aran aan de slag en neem je het op tegen Space Pirates, die lopen te experimenteren met Metroids, wat voor vele gevaren zorgt. Zoals veel games in de serie is het een titel waarin je gaandeweg bepaalde vaardigheden leert en daarmee telkens iets verder komt in het avontuur.

Metroid: Zero Mission
Metroid: Zero Mission (Afbeelding: Nintendo)

Tactics Ogre: The Knight of Lodis

Als ik in dit rijtje van GBA-games die je kunt gaan spelen op de Nintendo Switch één game mag aanraden, dan is het Tactics Ogre: The Knight of Lodis. Het is een titel die ik wellicht het meest heb gespeeld op de handheld. De game is te vergelijken met Final Fantasy Tactics, maar dan met hier en daar iets minder mogelijkheden. Toch is het een feest om de verschillende gevechten aan te gaan en de eenheden die je hebt zo goed mogelijk te gebruiken. Gaandeweg leer je nieuwe vaardigheden en ben je beter bestand tegen de sterkere vijanden die je voorgeschoteld krijgt. Een game om enorm lang van te genieten met een verhaal dat bovendien weet te boeien.

Tactics Ogre: The Knight of Lodis nintendo switch gba
Tactics Ogre: The Knight of Lodis (Afbeelding: Atlus)

The Legend of Zelda: The Minish Cap

De laatste interessante GBA-game die je straks vanaf de Nintendo Switch kan spelen is The Legend of Zelda: The Minish Cap. Het is een redelijke klassieke Zelda-ervaring. De twist zit hem in het feit dat je Link in deze game heel erg klein kan maken en op die manier op plekken kan komen die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Als je lol hebt gehad met klassieke games in de reeks, dan is dit een titel die je zeker kan bekoren.

The Legend of Zelda: The Minish Cap

Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Kirby en de Vergeten Wereld is een nieuwe hit op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen