Google Chrome updaten? Alles wat je moet weten voor je dat doet

Apps Sam Dille 10 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome wordt met de dag beter. De browser van onze grote vriend Google update in rap tempo, waardoor je vast wel eens wat dingen over het hoofd ziet. Voordat je updates uitvoert is het handig om goed geïnformeerd te zijn. Daarom vertellen wij je alles wat je moet weten over de updates van Chrome.

De meeste updates van de browser zijn gericht op de beveiliging van je persoonsgegevens. Toch zijn er ook regelmatig lekkere updates beschikbaar die het internetten nog comfortabeler maken. Google heeft bijvoorbeeld recent haar browser verbeterd voor iPhones en er komen regelmatig nieuwe browser-extensies.

Hoe vaak wordt Google Chrome bijgewerkt?

Updates van Google volgen elkaar vliegensvlug op. Om Chrome up-to-date te houden, werkt het bedrijf de browser elke vier weken bij met steeds weer nieuwe verbeteringen. Bovendien zijn er regelmatig kleine updates speciaal voor beveiligingsfuncties. Dit betekent dat Google Chrome voortdurend bezig is met nieuwe features, om internetten zo veilig en makkelijk mogelijk te maken. Het is belangrijk om je browser up-to-date te houden, zodat jij optimaal kan profiteren van nieuwste features.

Hoe update Google haar browser?

Google Chrome voert automatisch systeem- en beveiligingsupdates uit. Dit gebeurt op momenten dat de browser uit staat, zodat je er geen last van hebt. Updates duren niet lang, dus de kans is groot dat je het niet eens merkt.

Google Chrome Android
De Chrome browser (Afbeelding: Pexels / Deepanker)

Het wordt pas interessant als je Chrome meerdere dagen achter elkaar open laat staan. Er verschijnt dan een kleine melding in de rechterbovenhoek. Het updateverzoek heeft verschillende kleuren, die elk iets anders betekenen. Ze geven aan hoe lang je te laat bent met updaten. Groen betekent bijvoorbeeld twee dagen, oranje vier dagen en rood een hele week.

Handmatig bijwerken

Net als bij smartphones kun je Google Chrome ook handmatig bijwerken. Dit gaat extreem makkelijk en is een handige tool als je op de hoogte bent van een nieuwe update. Allereerst open je de browser op je computer. Zoek daarna naar het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek. Klik op ‘help’ en selecteer ‘over Google Chrome’. Druk vervolgens op ‘Google Chrome bijwerken’. Als de browser volledig up-to-date is, zal deze knop niet verschijnen. Zie je hem wel staan, dan loop je achter. Snel updaten dus!

Bekijk de video hieronder voor een uitgebreid stappenplan

Google lokt werknemers terug naar kantoor via elektrische step

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen