Jelle van Es
Jelle van Es Apps 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Google lokt werknemers terug naar kantoor via elektrische step

De coronapandemie lijkt langzaam maar zeker tot het verleden te behoren en het normale leven, zover we over normaal kunnen spreken, wordt weer opgepakt. En daar hoort werken vanaf het kantoor bij. Google wil daarbij zijn werknemers met een mooi lokkertje teruglaten komen.

Waar een gemiddeld bedrijf gewoon zegt ‘je bent weer verplicht om op kantoor te zijn’, daar wil Google het iets anders doen. Zij hebben de verwachting dat hun werknemers drie dagen per week naar kantoor komen. En om ze extra te motiveren, gaat het bedrijf samenwerken met Unagi.

Google wil werknemers terug op kantoor

Unagi is een bedrijf dat elektrische scooters maakt en volgens The Verge is Google daar een samenwerking mee aangegaan. Als gevolg daarvan is het voor de werknemers mogelijk om een abonnement te nemen op het Ride Scoot-project. Als gevolg daarvan is het voor hen mogelijk om een elektrische step van 990 dollar in huis te halen en die dagelijks te gebruiken om naar kantoor toe te rijden. Deze elektrische stepjes hebben een maximale snelheid van zo’n 32 kilometer per uur en zouden een bereik hebben van zo’n 23 kilometer. Daarmee is het een mooi alternatief op een auto.

Unagi Model One Google
Unagi Model One (Afbeelding: Unagi)

Zeker wanneer je als werknemer van Google ergens werkt waar het goed weer is, dan is zo’n elektrische step fijn om te gebruiken. Lekker met de zon op je bol door de straten gaan, op weg naar een nieuwe dag op kantoor. En het is ook fijn dat het bedrijf niet verwacht dat werknemers fulltime op kantoor komen. Ergens is dat ook wel logisch. Want toen de pandemie uitbrak, investeerde het bedrijf miljarden dollars in de thuiswerkplekken van de werknemers. Dus om dat nu helemaal overboord te gooien, dat is niet het meest verstandige om te doen.

Duur abonnement

Door de samenwerking tussen Unagi en Google krijgen werknemers dus een abonnement om hun elektrische step te gebruiken. Daarbij krijgen ze dus een Model One-step geleverd. Deze kost normaal gesproken 990 dollar, maar kan dus ook als een abonnement afgenomen worden. Dan betaal je 49 dollar per maand en moet je ook eenmalige 50 dollar aan inschrijfkosten betalen. Dat wordt dus nu allemaal door het bedrijf op zich genomen.

Google’s grootste evenement van het jaar vindt op deze data plaats

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!