Adobe After Effects te duur? Dit zijn de beste (gratis) alternatieven!

Apps Sam Dille 10 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dat Adobe After Effects een van de populairste software is voor video-bewerking is niet gek. Het platform biedt een breed scala aan de beste tools en effecten. Toch is het begrijpelijk dat je op zoek bent naar een (gratis) alternatief. We hebben de beste voor je op een rij gezet.

Aan After Effects kleven ook een aantal nadelen. Zo is het platform niet makkelijk te gebruiken voor beginners. Daarnaast heeft het programma van Adobe een aardig prijskaartje. Gelukkig is Adobe After Effects bij lange na niet de enige software met een breed aanbod van effecten.

5 Adobe After Effects alternatieven die zeker de moeite waard zijn

Videobewerking hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Alle programma’s in deze lijst zijn gratis en bieden soortgelijke features als Adobe After Effects. Ze zijn uitstekend beoordeeld en goed te gebruiken voor beginnende editors. Zit er iets voor jou tussen?

1. Natron

Natron is een gratis softwaresysteem, gespecialiseerd in real-time editen. Je kunt het alternatief voor Adobe After Effects gebruiken om visuele effecten te ontwerpen en uit te werken. Heb je niet zoveel ervaring, dan kun je kiezen uit meer dan 25 kant-en-klare plug-ins die je naar wens kunt aanpassen. Hoewel de applicatie zowel 2D- als 2.5D-effecten ondersteunt, is er geen mogelijkheid voor het maken van 3D-elementen.

Natron is gratis te downloaden via deze link

2. Hitfilm Express: Adobe After Effects alternatief voor 3D-effecten

Voor zowel Mac OS als Windows gebruikers is Hitfilm Express een perfect alternatief voor Adobe After Effects. Hitfilm Express is te gebruiken als edit programma, maar bevat ook professionele VFX-tools. Ook kun je kleurcorrecties uitvoeren en 2D en 3D beelden vormgeven. Voor beginners heeft de software een actief forum voor extra ondersteuning. Hitfilm Express is in principe gratis, maar er is ook een premium versie voor professionals.

Download hier de gratis versie van Hitfilm Express

3. ButtleOFX

ButtleOFX is een open-source platform waarin je foto’s en video’s kunt bewerken. Ontwikkelaars van dit Adobe After Effects alternatief wilden software creëren dat simpel is in gebruik, maar met een professionele uitstraling. De verschillende tools zijn daarom makkelijk vindbaar en je hebt keuze uit veel verschillende tools. Zo kun je gebruikmaken van een parameter-editor, een speciale effecteninterface en een grafiekeditor. Het is de perfecte applicatie als je een beginnend editor bent. En het beste is: de app is geheel gratis te gebruiken!

Scoor hier ButtleOFX

4. Blender

Blender is een 3D-programma waar je alle kanten mee op kunt. In deze software kun je 3D-beelden, animaties, simulaties en games creëren. Daarnaast ondersteunt de applicatie motion tracking, zodat de beelden reageren op bewegingen. Dit Adobe After Effects alternatief is makkelijk te gebruiken en in te stellen.

Download Blender via deze link

5. Wax: Adobe After Effects in een oud jasje

Dit alternatief ziet er wat old school uit, maar stelt zeker niet teleur. Wax is een flexibele software voor het editen van video’s en het vormgeven van effecten. De software dekt zowel 2D- als 3D-effecten en maakt het mogelijk om presets te maken en op te slaan. Wax werkt met twee verschillende modi: de app en plug-in.

Wax
Wax. (Afbeelding: Wax)

Installeer de gratis Wax-app via deze link

Meer alternatieven nodig?

Adobe After Effects is niet het enige programma van Adobe waar je goede alternatieven voor kunt vinden. Check in dit artikel wat de beste alternatieven zijn voor Première Pro!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen