Disney+ toont eindelijk trailer van Star Wars: Obi-Wan Kenobi

Films & Series Jeroen Kraak 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is vandaag niet alleen Dodenherdenking, maar ook Star Wars Day. Vanwege dat laatste deelt Disney+ nu de trailer van Obi-Wan Kenobi.

Het is Star Wars Day en dus weet je eigenlijk wat er nu gaat gebeuren. Disney+ komt met allerlei Star Wars-nieuws en -acties. Een van de zaken die je van mijlenver ziet aankomen is een trailer van Obi-Wan Kenobi. Deze is er dan nu ook eindelijk.

Obi-Wan Kenobi op Disney+

De serie over Obi-Wan Kenobi speelt zich 10 jaar voor de gebeurtenissen uit Star Wars: Revenge of the Sith af. In die film ziet de Jedi de aftakeling en de omslag van zijn beste vriend Anakin Skywalker, die naar de dark side gaat en uiteindelijk Darth Vader wordt.

In de nieuwe trailer zien we hoe Obi-Wan Kenobi zich terugtrekt en een levin in ballingschap leidt naar de opkomst van the Galactic Empire. Daarnaast zien we ook een aantal andere bekende Star Wars gezichten in de serie. Zo lijkt er ook een rol weggelegd te zijn voor de Grand Iquisitor die alle overgebleven Jedi’s moet opsporen en vermoorden. Bovendien is er op het einde nog een rol weggelegd voor Darth Vader, die vermoedelijk op jacht lijkt te zijn op zijn oude meester.

Veel bekende gezichten in de nieuwe serie

Ewan McGregor is als Obi-Wan Kenobi  zeker niet de enige acteur die terugkeert naar zijn oude rol. Zo zien we onder andere Hayden Christensen terug als Darth Vader, Joel Edgerton als Owen Lars en Bonnie Piesse als Beru Lars. Zij zaten natuurlijk ook in de eerdere Star Wars-films.

We hoeven gelukkig niet meer lang te wachten op de Star Wars-serie. Obi-Wan Kenobi verschijnt vanaf 27 mei op Disney+. Op de release zie je de eerste twee afleveringen en daarna komt er elke week een nieuwe aflevering op de streamingdienst. In totaal zijn er zes episodes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen