Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ en ESPN scoor je nu met korting bij KPN

KPN komt met een interessante aanbieding voor haar abonnees. Een combinatie van een ESPN- en Disney+-abonnement is nu goedkoper.

Als je van sport en series en films houdt heb je waarschijnlijk een abonnement op zowel ESPN als Disney+. Die hobby’s kosten natuurlijk extra geld, maar gelukkig kan het nu wat goedkoper. Tenminste, als je klant bij KPN bent.

ESPN en Disney+ goedkoper

KPN heeft een deal gesloten met Disney en dat is voordeliger voor zijn klanten. Hierdoor kun je Disney+ nu gelijk via je KPN-abonnement afsluiten. Overigens is dat niet echt voordeliger. Net zoals je gewend bent kost een abonnement op de streamingdienst bij KPN ook 8,99 euro per maand.

Het kan echter goedkoper. Dit doe je als je Disney+ en ESPN in een pakket afsluit. Voor de twee diensten samen betaal je een bedrag van 19,99 euro per maand. Dat is minder dan dat je de twee afzonderlijk afsluit. Disney+ kost normaal 8,99 euro per maand, terwijl ESPN 12,99 euro per maand kost. Als je die twee dus bij elkaar optelt kom je normaal gesproken op een bedrag van 21,98 per maand. Je bent met de nieuwe deal dus ongeveer 2 euro goedkoper uit.

Falcon and Winter Soldier Marvel series
Naast de schaal ook het schild op je televisie. Bron: The Walt Disney Company

Een slimme deal van KPN

KPN kan deze deal sluiten doordat The Walt Disney Company zowel eigenaar is van Disney+ als ESPN. Wellicht is dit een voorproefje van wat we internationaal al zien. In de Verenigde Staten biedt het bedrijf een bundel aan van Disney+, Hulu en ESPN+. Die bundel is met 13,99 dollar overigens veel goedkoper dan wat wij hier betalen.

Streamingdiensten kiezen steeds meer voor een combinatie met sport. Zo biedt Apple TV+ tegenwoordig ook MLB en NFL-wedstrijden aan. In weer andere landen heeft Amazon naast series en films ook sportwedstrijden in haar dienst Prime Video.

Beroemde ‘naaktfilm’ krijgt nu ook een eigen serie op Disney+

In Nederland hebben we twee streamingdiensten die zowel sport als series aanbieden. Het bekendste voorbeeld  is Viaplay dat naast de Formule 1 en een aantal andere sporten ook series en films aanbiedt. Iets onbekender is Discovery+. Dat bedrijf biedt via haar streamingdienst ook sportuitzendingen van Eurosport. Recent zond het de Olympische Spelen uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!