Viaplay zat? Zo scoor je een abonnement op F1 TV Pro

Films & Series Jeroen Kraak 11 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen weekend was alweer de derde Grand Prix van het seizoen. Je kunt natuurlijk kijken via Viaplay, maar met F1 TV Pro is er een serieuze concurrent.

Sinds dit jaar is de Formule 1 te zien op de Zweedse streamingdienst Viaplay. Het bedrijf koos ervoor om flink wat veranderingen door te voeren. Het wil niets te maken hebben met de cafésfeer van Ziggo en kiest ervoor om op een neutrale manier verslag te doen van de Grand Prix. Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen, maar niet iedereen is blij met de keuze. Vooral commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij worden gemist.

Commentaar op Viaplay

Het begint een soort van traditie te worden: flink wat (negatief) commentaar op social media rondom een Formule 1-race. Viaplay moet het nog altijd ontgelden. Veel van de klachten gaan over het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Hoewel de twee jongens hun best doen en lijken te groeien in hun rol, is niet iedereen er blij mee.

Formule 1 op Viaplay wordt goedkoper, maar...
Niet iedereen is blij met Viaplay. (Afbeelding: Nordic Entertainment Group)

Daarnaast is een andere storende factor: de beeldkwaliteit via de Viaplay-app. Niet iedereen krijgt perfect beeld op hun televisie. In een eerder interview gaf Viaplay-sporttopman Peter Nørrelund nog de klanten zelf de schuld. Het zou komen door slechte internetverbindingen, maar wat zeker is volgens hem is dat het absoluut niet aan Viaplay zelf ligt. Toch lijken de problemen nog steeds niet weg. Het beeld wordt soms wazig en een aantal mensen hebben zelfs last van blokvorming.

Mocht je het niet langer aankunnen, dan kun je ervoor kiezen om Viaplay op te zeggen. Dat is zeer simpel en kan op elk moment, tenzij je natuurlijk eerder een jaarabonnement hebt afgesloten.

Heb je Viaplay aangeschaft via KPN of Ziggo? Dan werkt het iets anders. Hiervoor moet je naar de website van je kabelaar gaan en daar inloggen. Je gaat naar ‘tv-pakketten’ of ‘beheren streamingdiensten’. Daar kun je de streamingdienst opzeggen.

Formule 1 kijken via F1 TV Pro

Je bent nu van Viaplay af en je kunt op elk moment jezelf weer aanmelden. Toch kunnen wij het ons goed voorstellen dat je Formule 1 wil blijven kijken. Gelukkig is er in Nederland nog een legale oplossing: F1 TV Pro. Hierbij kun je net zoals Viaplay kijken via een app of de website. Helaas ondersteunen de Nederlandse kabelaars F1 TV Pro niet en dus kun je niet net zoals bij Viaplay een kanaal op televisie aanzetten.

Viaplay gaat legendarische bokspartij uitzenden

Om je aan te melden voor de streamingdienst ga je naar de site van F1 TV Pro. Daar kun je kiezen uit een maand- of jaarabonnement. Een maandabonnement kost 7,99 euro per maand en is zoals de naam al zegt maandelijks op te zeggen. Bij een jaarabonnement ben je met 64,99 euro per jaar goedkoper uit, maar daarbij kun je er natuurlijk niet tussentijds onderuit.

In tegenstelling tot Viaplay heb je bij F1 TV Pro nog geen Nederlands commentaar. Het staat echter wel op de planning. In de tussentijd kun je de Grand Prix Radio-app gebruiken. Via die dienst hoor je het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij en kun je dat synchroniseren met de beelden op tv. Die app kun je ook gewoon gebruiken als je bij Viaplay wil blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen