Hawkeye schiet midden in de roos bij de echte Marvel-fan

Films & Series reviews Jeroen Kraak 24 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Hawkeye is vanaf vandaag te zien op Disney+. De nieuwe Marvel-serie gaat verder waar Avengers Endgame is gestopt.

Iedere Marvel-fan heeft wel zijn eigen favoriete superhelden. Zelf vind ik de films van Spider-Man, Thor en Guardians of the Galaxy heerlijk om te kijken, terwijl ik weer minder heb met Black Widow en Hawkeye. Ik was dan ook verbaasd dat laatstgenoemde een eigen Marvel-serie kreeg op Disney+. Het is nu niet de Avenger met de meeste uitstraling.

Een serie over Hawkeye?

Zelf weet Marvel ook maar al te goed dat Hawkeye een imageprobleem heeft. In de serie zitten daarover dan ook de nodige grappen. Dat zijn overigens niet de enige lachmomenten, want er zitten behoorlijk wat grappen en easter-eggs in de serie die verwijzen naar andere momenten van Marvel-films en series.

Dat zie je meteen al in de openingsscène die rechtstreeks verwijst naar de Avengers-films. Daar begint meteen ook het verhaal van Kate Bishop (gespeeld door Hailee Steinfeld), het andere hoofdpersonage in de serie. Kate Bishop is de dochter Eleanor dat een beveiligingsbedrijf heeft in New York. Aan geld dus geen gebrek en dat trekt ook schimmige figuren aan. Een de nieuwe verloofde van haar moeder. Hoewel we in de eerste twee afleveringen nog niet heel veel duidelijk is, lijkt hij niet de beste intenties te hebben.

Hawkeye Disney Plus Marvel
Hailee Steinfeld in Hawkeye. (Afbeelding: Marvel)

Nieuwe gezichten

Hailee Steinfeld lijkt echt perfect gecast te zijn voor haar rol als Kate Bishop. Ze heeft de juiste flair die precies bij haar rol past. Eerder schitterde ze natuurlijk al in de Apple TV+-serie Dickinson en die goede prestatie doet ze nu over in de Marvel-serie over Hawkeye. Voor haar ligt duidelijk een mooie toekomst in het MCU in het verschiet.

Ook kunnen we mogelijk een aantal andere bijzondere karakters verwachten. Zo zien we ook een nieuw personage uit de comics een entree in het MCU maken. Wie het precies is, verklappen we natuurlijk niet.

Een andere vibe

Het mooie aan Hawkeye, is dat deze show weer een heel andere vibe heeft dan alle vorige Marvel-series. Deze is een stuk luchtiger en heeft daarnaast ook de actie, wat je bij een Marvel-serie verwacht. Eigenlijk gaat alles tussen Hawkeye en Kate compleet mis. Een soort opeenstapeling van rampen wat zorgt voor komische momenten. Daarnaast speelt deze serie zich af tijdens de kerstperiode in New York. Bij het kijken krijg je dan ook al een kerstgevoel en heb je meteen al zin om je kerstboom te zetten.

Maar naast de humor zijn er af en toe ook wat gevoelige stukjes in de series. Zo heeft Hawkeye het nog steeds moeite met het verlies van Black Widow tijdens Avengers: Endgame. Iets wat het karakter van de held weer net wat veranderd heeft en ook een belangrijke rol voor hem speelt in de nieuwe serie.

Alle nieuwe Marvel-content die is aangekondigd tijdens Disney+ Day

Het enige jammere is dat de serie niet iets heeft wat écht uitblinkt. WandaVision was qua creativiteit en opbouw echt iets bijzonders en Loki zat volgepropt met verhaal en spektakel. Desondanks is Hawkeye heerlijk wegkijken.

De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op Disney+. De komende vier woensdagen volgen de andere afleveringen.

Hawkeye

Disney+

8 Score

Pluspunten

  • Luchtig
  • Makkelijk te kijken
  • Hailee Steinfeld

Minpunten

  • Niet zo spectaculair als andere Marvel-series

Ik moet mijn mening over Hawkeye na de eerste afleveringen zeker wat bijstellen. Waar ik Hawkeye als held eerst wat suf vond, geniet ik nu van de serie en de mooie vibe erin. Het zit tot nu toe niet vol met allerlei theorieën zoals we eerder wel zagen in WandaVision en Loki en dat is ook wel weer eens verfrissend: een Marvel-serie waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Met deze aanpak schiet Hawkeye dan ook in de roos, ook al lijkt het niet het budget te hebben van andere Marvel-titels op Disney+. Maar of het deze serie het door kan zetten zien we pas echt na de volgende afleveringen. The Falcon and The Winter Soldier bewees eerder dat een goed begin niet een garantie is voor een net zo goed einde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen