Elektrische fiets: dit zijn de 5 beste e-bike modellen van Sparta

Elektrische fietsen Sam Dille 6 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Waarschijnlijk hoeven we je niet meer te vertellen dat Sparta een begrip is in de Nederlandse (elektrische) fiets-industrie. Het bedrijf maakt al meer dan honderd jaar fietsen van topkwaliteit en loopt voor op de nieuwste technieken en trends. Grote kans dus dat je jouw perfecte model bij Sparta zult vinden.

Veel consumenten hebben al een elektrische fiets bij Sparta gevonden. En daar zijn ze zeker niet ontevreden over. Sparta scoort namelijk erg goed op fietstest.nl. Een website waar meer dan 1.900 onafhankelijke panelleden fietsen met elkaar vergelijken. Veel modellen van Sparta hebben een speciaal keurmerk ontvangen, vanwege de goede kwaliteit.

Dit zijn de best geteste elektrische fietsen van Sparta

Sparta heeft een enorm aanbod aan elektrische fietsen. Het is dus niet gek dat je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig heb jij je vrienden van WANT, die al het werk al voor je hebben gedaan. Dit zijn vijf modellen van Sparta die je echt niet wil missen.

1. a-Lane Energy F8E

Op zoek naar een elektrische fiets voor dagelijks gebruik? Dan is dit model van Sparta waar je voor moet gaan. Je betaalt er wel een flinke prijs voor, maar je krijgt ongetwijfeld waar voor je geld. De A-Lane Energy heeft namelijk een breed scala aan features. De krachtige 500Wh-accu zit bijvoorbeeld verborgen in de bagagedrager, zodat hij niet in de weg zit maar wel goed bereikbaar blijft. Met een uiterst scherp display zie je in alle weersomstandigheden je ritgegevens overzichtelijk op een rij. Voor elke omstandigheid is er een geschikte ondersteuning. Zo heb je toegang tot acht versnellingen en vijf ondersteuningsstanden.

Sparta a-Lane Energy F8E
a-Lane Energy F8E (Afbeelding: Sparta Bikes)

Scoor hier jouw exemplaar

2. a-Shine Fit M7B

De naam zegt het eigenlijk al: deze elektrische fiets shinet op alle vlakken. Het is dus niet voor niets dat de A-Shine Fit op dit moment een van de best gereviewde fietsen van Sparta is. De stijlvolle e-bike is overal voor in te zetten en je kunt hem aanpassen naar jouw wensen. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit een 300-, 400- of 500Wh-accu. Elke accu heeft een eigen kracht en actieradius. Bovendien is de A-Shine Fit voorzien van een aluminum frame met geïntegreerde kabels. Op die manier zit de bedrading je nergens meer in de weg. Gaat de elektrische fiets iets te snel voor je, dan rem je gemakkelijk en veilig af dankzij de hydraulische remmen.

Sparta a-Shine Fit M7B
a-Shine Fit M7B (Afbeelding: Sparta Bikes)

Scoor hier jouw exemplaar

3. c-Grid Energy elektrische fiets

Ben je toe aan een wat ruigere elektrische fiets, dan ben je bij de c-Grid Energy aan het juiste adres. De e-bike heeft een iets robuustere bouw dan de twee voorgaande modellen en is daarom perfect om sportief op te rijden. Ideaal op dagen dat je iets te laat uit je bed bent gerold. Met de krachtige middenmotor ben je voordat je het weet op een torenhoge snelheid, zonder uit evenwicht te raken. De e-bike is standaard voorzien van een 400Wh-accu met een mogelijke upgrade naar 500Wh. Met de 400Wh variant behaal je een actieradius van maximaal 175 kilometer, terwijl de e-bike met een 500 Wh-accu de 210 kilometer aantikt.

Sparta c-Grid Energy elektrische fiets
Sparta c-Grid Energy elektrische fiets (Afbeelding: Sparta Bikes)

Scoor hier jouw exemplaar

4. d-Burst Energy

We gaan nog een tandje sneller met de D-Burst Energy. Wat voor weer het ook is, voor deze krachtpatser is niets te veel. Door de krachtige Bosch Performance middenmotor kom je op een natuurlijke manier op snelheid. Tijdens het fietsen blijf je met hulp van de display op de hoogte van je rijprestaties. Ook biedt het slimme scherm een ingebouwde hartslagmeter en Bluetooth-verbinding. Je hebt keuzen uit een 400-, 500- of 625 Wh-accu, die je kan uitbreiden met een range extender. Die versterkt de accu met 500 Wh, voor extra actieradius.

Sparta d-Burst Energy
d-Burst Energy (Afbeelding: Sparta Bikes)

Scoor hier jouw exemplaar

5. d-Rule M5Tb

De lijst sluit met een krachtige, maar comfortabele urban e-bike. De trendy look en krachtige motor maken iedere rit met deze elektrische fiets een feestje. De d-Rule M5Tb heeft een dichte kettingkast. Hierdoor wordt de ketting goed beschermt tegen vuil en regen. De Bosch Performance Line Cruise middenmotor kun je optimaal benutten met behulp van vijf verschillende versnellingen. Afhankelijk van jouw wensen kan de actieradius van de e-bike oplopen tot 173 kilometer. Dankzij het verlichte logo aan de voorzijde van de e-bike valt je altijd op in het verkeer. Zo blijf je in weer en wind goed zichtbaar.

Sparta d-Rule M5Tb
d-Rule M5Tb (Afbeelding: Sparta Bikes)

Scoor hier jouw exemplaar

Kan je een elektrische fiets met lege accu eigenlijk nog gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen