Sam Dille
Sam Dille E-bikes 6 jun 2022

Elektrische fiets: de 5 beste e-bike modellen van Batavus

Batavus is een van de grootste leveranciers van allerlei soorten fietsen. De elektrische fiets is daar geen uitzondering op. Batavus wordt door experts geprezen om haar perfecte mix van snelheid en comfort. Maar wat zijn hun beste e-bikes?

Meerdere elektrische fietsen van het merk zijn in de prijzen gevallen. Zo is Batavus in het bezit van een GIO Special Award for Excellence en behaalde het bedrijf de toppositie bij de Consumentenbond en AD-fietstest.

Deze elektrische fietsen van Batavus zijn je beste opties

Er is geen twijfel over mogelijk dat Batavus een geschikte e-bike voor jou in huis heeft. Alleen moet je hem nog vinden. Wij helpen je vooruit met de vijf beste elektrische fietsen van Batavus in 2022. Zit er iets voor jou tussen?

1. Finez E-go Active

Batavus ontwikkelde deze e-bike in samenwerking met de T.U. Delft. De Finez E-go is een echte alleskunner, dankzij zijn comfortabele bouw. De fiets bevat een stabiel frame en gesloten kettingkast, zodat hij niet veel onderhoud nodig heeft. Bovendien is de elektrische fiets uitgerust met een krachtige Bosch middenmotor. Dankzij de felle verlichting ben je altijd goed zichtbaar in het verkeer. Het achterlicht is zelfs voorzien van een V-light. Deze projecteert een V-vorm aan de achterzijde van je fiets, voor extra zichtbaarheid. Het is dus geen wonder dat de e-bike een 8,4 wist te scoren de AD-fietstest.

Finez E-go Active
Finez E-go Active (Afbeelding: Batavus)

Scoor hier jouw exemplaar

2. Dinsdag E-go Classic

De Dinsdag-serie is niet alleen geliefd onder gebruikers, maar gooit ook hoge ogen bij experts. De elektrische fiets is volledig afgestemd op gebruik in de grote stad. De fiets is comfortabel vormgegeven, maar biedt dankzij de bosch elektromotor precies de ondersteuning die je nodig hebt. De accu van de Dinsdag E-go Classic zit in de bagagedrager. Dat maakt de elektrische fiets iets lichter, en de accu is makkelijk te verwijderen. Op die manier kun je de accu zowel op de fiets als van de fiets opladen. Ook deze e-bike maakt gebruik van een goed zichtbaar V-light.

Dinsdag E-go Classic
Dinsdag E-go Classic (Afbeelding: Batavus)

Scoor hier jouw exemplaar

3. Velder E-go Power

Zie jij de accu van deze e-bike zitten? Wij moesten ook twee keer kijken. De batterij van de Velder E-go Power is namelijk volledig geïntegreerd. Hierdoor zie je nauwelijks dat je op een elektrische fiets rijdt. Dit model is lekker sportief en komt makkelijk op snelheid. Hoe snel je wilt gaan kun je volledig afstemmen op je eigen wensen. Dit doe je met hulp van zeven verschillende versnellingen. De schrijfremmen van de e-bike zorgen ervoor dat je snel tot stilstand komt, zonder vooruit te schieten. Op het kleine, maar goed leesbare display lees je al je ritprestaties af.

Velder E-go Power
Velder E-go Power (Afbeelding: Batavus)

Scoor hier jouw exemplaar

4. PACKD E-go elektrische fiets

Deze elektrische fiets heeft een motor in zijn voorwiel. Dit klinkt misschien gek, maar het zorgt juist voor een natuurlijke ondersteuning. Daarnaast zijn voorwielmotors over het algemeen goedkoper dan de varianten in het achterwiel of frame. De PACKD E-go is afgestemd op het stadsverkeer. Dankzij vijf verschillende versnellingen heb je altijd de juiste ondersteuning achter de hand. Het robuuste frame en de dikke banden kunnen wel tegen een stootje en beschermen je optimaal tijdens de rit. Aan de voor- en achterzijde van de e-bike vind je planken met snelbinders, zodat je al je benodigdheden mee kunt nemen op reis.

PACKD E-go elektrische fiets
PACKD E-go (Afbeelding: Batavus)

Scoor hier jouw exemplaar

5. Finez E-go Power

Heb je veel tijd over dit weekend, dan is deze elektrische fiets je beste vriend. Dit model heeft namelijk een geïntegreerde accu met een capaciteit tot 625Wh(!) Een extreem lange actieradius is dus gegarandeerd. De middenmotor zorgt voor een stabiele rit en je hebt keuze uit acht versnellingen. Bovendien ben je overal in het verkeer goed zichtbaar dankzij de nieuwe Vizi-verlichting. Deze lampen staat altijd aan en zijn voorzien van een dag- en nachtstand. Voor extra gezelschap onderweg, kun je aan de achterdrager eenvoudig kinderzitjes monteren.

Finez E-go Power
Finez E-go Power (Afbeelding: Batavus)

Scoor hier jouw exemplaar

Kan je een elektrische fiets met lege accu eigenlijk nog gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 beste e-bike modellen van Batavus
Sluiten