Dit zijn de vijf beste elektrische fietsen met een middenmotor

Elektrische fietsen Sam Dille 22 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Elektrische fietsen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten te vinden. Ook de plek van de motor kan per model verschillen. Zo heb je keuze uit een motor in het voorwiel, achterwiel of in het midden.

Een elektrische fiets met middenmotor is een voertuig waarbij de motor te vinden is in de trapas. Dit is een groot voordeel, want het zorgt ervoor dat je gewicht mooi verdeeld blijft over de fiets en je comfortabeler trapt. Een flinke verbetering ten opzichte van een voorwiel- of achterwielmotor, waar je soms naar voor of achter moet leunen om op snelheid te komen.

Vind hier jouw ideale elektrische fiets met middenmotor

Ben je overtuigd? Dan wordt het de hoogste tijd dat je op zoek gaat naar jouw ideale model. Wij hebben een selectie gemaakt van de vijf lekkerste elektrische fietsen met middenmotor. Voor iedereen is er wel iets wils. Voor zowel mannen, vrouwen, avonturiers en huismussen hebben we een geschikt model weten te vinden. Zit er iets voor jou tussen?

1. Dutch ID Falcon TR slate

Deze elektrische fiets is een echte krachtpatser en jouw beste vriend tijdens een ruige tocht in de bergen. De Falcon komt makkelijk op snelheid, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Dankzij de Bosch CX middenmotor kun je snelheden bereiken tot 25 kilometer per uur en met de hydraulische remmen houd je de elektrische fiets koest. Je hoeft bij het rijden met Falcon nooit bang te zijn dat je te weinig ondersteuning hebt. Het ingebouwde Enviolo Trekking maakt het namelijk mogelijk op elk gewenst moment over te schakelen. Of je nu stilstaat of op volle snelheid door de straten racet.

Dutch ID Falcon TR slate
Dutch ID Falcon TR slate (Afbeelding: Dutch ID)

Scoor jouw Falcon TR slate hier

2. Cortina E-Octa Plus

Wil je niet alleen snel, maar ook stijlvol naar je werk fietsen? Check dan zeker even Cortina’s E-Octa Plus. Deze elektrische fiets is speciaal ontworpen voor dames die elegant en stoer voor de dag willen komen. De Bafang M420 43V-middenmotor van de E-Octa zorgt ervoor dat je heel natuurlijk op snelheid komt. Het voelt daardoor net alsof je met de wind in de rug fietst. De lage instap en verende voorvork geven je nog een stukje extra comfort. Daarnaast kun je de e-bike aanpassen op jouw wensen. Op de website van Cortina heb je de mogelijkheid om de instaphoogte en accu van de fiets aan te passen naar jouw wensen.

Bestel de Cortina E-Octa Plus hier

3. Koga PACE B10

Deze elektrische fiets kwam niet voor niets als winnaar uit de bus tijdens de AD-fietstest. De Koga PACE B10 is een bijna perfecte mix tussen complexe technologieën en optimaal rijcomfort. De e-bike is voorzien van een Bosch Performance CX middenmotor, die volledig is geïntegreerd in het frame. Hierdoor blijft het elegante design gespaard. De krachtige motor zorgt voor gebalanceerde snelheid, zonder dat hij te snel oprukt. Zodra je op snelheid bent, word je goed beschermd door de 62 mm banden. Die zorgen ervoor dat je minder makkelijk slipt, of uitglijdt. Mocht het toch misgaan dan zorgen de hydraulische remmen voor stabiele remprestaties onder alle weersomstandigheden.

Koop jouw Koga PACE B10 hier

4. Victoria eTrekking 11.4: de elektrische fiets voor iedereen

Victoria wil met haar eTrekking 11.4 een brede doelgroep aanspreken. De elektrische fiets is immers in te zetten op verschillende manieren. Zowel voor lange als korte fietstochten is de e-bike prima te gebruiken. Ideaal dus voor een verre reis naar het buitenland, maar ook voor vergeten boodschappen om de hoek. De eTrekking heeft in het frame een Bosch Power Tube middenmotor. Deze is heel dynamisch en kan moeiteloos veranderen van snelheid. Om het af te maken heeft de eTrekking de extreem veilige CONTEC DLUX led-verlichting. De verlichting is op lange afstand goed zichtbaar en heeft een lange levensduur.

Elektrische fiets: Victoria eTrekking 11.4
Victoria eTrekking 11.4 (Afbeelding: Victoria e-bikes)

Bestel de Victoria eTrekking 11.4 hier

5. QWIC Premium MA8 Tour

Misschien komt deze e-bike je bekend voor. Het opvallende design valt namelijk bijna niet te missen. QWIC’s Premium MA8 Tour kenmerkt zich door een indrukwekkende riemaandrijving. De riem is gemaakt van rekvrije carbon fiber en slijtvast kunststof. Dit maakt hem extra duurzaam, weerbestendig en makkelijk te onderhouden. De Brose middenmotor is enorm soepel en geheel geruisloos. Op de juiste snelheid komen doe je zonder moeite. Traploos schakelen is namelijk geen enkel probleem dankzij de 8-versnellingsnaaf. De elektrische fiets biedt een lekkere ondersteuning in de stad bij je dagelijkse bezigheden.

Elektrische fiets: QWIC Premium MA8 Tour
QWIC Premium MA8 Tour (Afbeelding: QWIC)

Scoor de QWIC Premium MA8 Tour hier

Kan je een elektrische fiets met lege accu eigenlijk nog gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen