Elektrische fiets voor dames: dit zijn de 5 beste modellen in 2022

Elektrische fietsen Sam Dille 21 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Vrouwen winnen terrein in de e-bikewereld. Er zijn namelijk steeds meer elektrische fietsen op de markt voor dames. Of je nu op zoek bent naar een comfortabel of juist een supersnel model.

Elektrische fietsen voor dames zien er een tikkeltje anders uit dan een standaard model. Ze worden meestal geleverd met een dameszadel en een smaller stuur. Dit maakt de e-bike zo comfortabel mogelijk. Niet alle vrouwelijke fietsers hebben uiteraard behoefte aan een damesfiets, maar voor sommige maken deze aanpassingen de fietsrit stukken beter.

Op zoek naar een elektrische fiets voor dames?

Het vinden van een geschikte elektrische fiets voor dames kan lastig zijn. Daarom doen wij met alle liefde het werk voor je. We hebben de catalogi en webshops voor je uitgespit. Hieronder vind je de vijf beste e-bikes voor dames van dit moment. Alle fietsen zijn van gerenommeerde bedrijven.

1. Live Thrive E + Pro

Liv, de damesafdeling van Giant, heeft in het ontwerp van haar Thrive E + Pro goed gelet op een comfortabele houding tijdens het fietsen. De elegante elektrische fiets is ontworpen om het vrouwen zo makkelijk mogelijk te maken. De e-bike is voorzien van zes versnellingen en de smart 375-batterij gaat op in het stijlvolle design. Liv beweert bovendien dat de e-bike een actieradius heeft van 110 kilometer. De RideControl One-schakelaar houdt het stuur vrij voor accessoires en past precies in het midden. De elektrische fiets is ook voorzien van LED-verlichting.

Bestel hier jouw exemplaar

2. Lapierre eSensium 300 Disc Women’s Electric Road Bike

De motor van deze e-bike is op het eerste oog bijna niet te zien. Het e-bikemotion-system van deze EV is niet alleen visueel subtiel, maar ook in ondersteuning. De eSensium heeft een lichtgewicht aluminium frame met nette interne kabelgeleiding. Hierdoor is de elektrische fiets makkelijk op te tillen en een stuk minder zwaar dan de meeste e-bikes. Dit maakt het een goede keuze voor fietsers die ook zonder elektrische booster willen fietsen. Door het lichte materiaal trapt de fiets namelijk een stuk lichter. De hydraulische remmen maken de e-bike ook nog eens zeer veilig.

Bestel de eSensium via deze link

3. Cube Kathmandu Hybride 45 625 Trapeze

Veelzijdig, comfortabel en praktisch zijn de drie woorden die deze elektrische fiets perfect samenvatten. Het geheim van kathmandu’s aluminium frame is Bosch’ vierde generatie CX-aandrijfeenheid met een krachtige 625Wh-batterij. Die laatste kun je opladen zonder hem te verwijderen. De batterij is gekoppeld aan een Shimano 12-speed SLX en XT aandrijflijn. Die twee samen zorgen voor een flinke dosis kracht en een optimale trapondersteuning. Dankzij de 100 mm voorvork, die met je meeveert, rijdt je ontzettend comfortabel op alle ondergronden.

Cube Kathmandu Hybride 45 625 Trapeze
Cube Kathmandu Hybride 45 625 Trapeze. (Afbeelding: Cube)

De Kathmandu koop je hier

4. Ribble Endurance SL E

Discrete naafaangedreven krachtondersteuning geeft Ribble’s carbon e-bike een edgy randje, wat ook helemaal past bij zijn prestaties op de weg. De Endurance SL e is voorzien van een slanke en lichte interne Panasonic-batterij. De 250w-batterij doet er slechts 3,5 uur over om volledig op te laten en heeft een actieradius van 96 kilometer. Met een simpel bedieningspaneel kun je onderweg wisselen tussen versnellingen. Zo blijft het stuur mooi opgeruimd. Hoewel de fiets niet specifiek is gebouw voor dames, heb je wel de optie om specifieke dames kenmerken toe te voegen aan de elektrische fiets. Hij kan bijvoorbeeld worden geleverd met een dameszadel en smaller stuur.

Scoor hier jouw exemplaar

5. Pendleton Somerby: een elektrische fiets voor vrijetijdsgebruik

De Pendleton Somerby is ideaal voor de vrouw die maar een kleine boost nodig heeft. De elektrische fiets is uitgerust met een 250W-elektromotor in de achternaaf. Met een volle lading kan Somerby ongeveer 80 kilometer afleggen. Dit is meer dan genoeg voor een ritje in de stad. De e-bike is voorzien van Tektro aluminium V-brakes. Die zorgen er voor dat je altijd op een veilige manier afremt. Met een doorstapframe, spatborden en een bagagerek is de Somerby een ideale optie voor dagelijks gebruik. Vooral voor dames.

Koop Pendleton Somerby hier

Helm nodig voor je elektrische fiets? Deze vijf modellen zijn kneiterhard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen