Helm nodig voor je elektrische fiets? Deze vijf modellen zijn kneiterhard!

Elektrische fietsen Sam Dille 23 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Je hebt vast wel gemerkt dat elektrische fietsen heel anders rijden dan zijn ‘normale’ broers. Aan deze andere rijstijl zitten ook meer risico’s. Elektrische fietsen rijden sneller en zijn zwaarder, waardoor de kans op ongelukken groter is. Des te belangrijker dat je jezelf goed beschermt met een fietshelm.

in Nederland is het verplicht om een fietshelm te dragen bij elektrische fietsen die harder kunnen dan 25 kilometer per uur. Dit gaat vanaf 1 juli van dit jaar nog strenger worden. Dan moeten zelfs snorfietsers verplicht een helm dragen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van 95 euro. Hoogste tijd dus dat je eens gaat nadenken over hoofdbescherming.

De 5 beste helmen voor op een elektrische fiets

Natuurlijk hoef je dit niet zelf te doen. WANT heeft al het werk al voor je gedaan en je beste opties op een rijtje gezet. Alle helmen zijn van gerenommeerde namen met een goede staat van dienst. En het belangrijkste: ze zijn perfect voor gebruik op een elektrische fiets.

1. Giro Bexley MIPS

Als je een helm wilt die er futuristisch en aerodynamisch uitziet, dan ben je bij de Bexley aan het juiste adres. Hij ziet er niet alleen dik uit, de helm is ook heel veilig. De fietshelm beschikt over alle comfort- en veiligheidsspecificaties die je nodig hebt tijdens een rit op een elektrische fiets. De Bexley heeft een MIPS-slipvoering, die een harde klap afzwakt bij een crash en royale vulling die slechte bacteriën buiten de deur houdt. Het geïntegreerde achterlicht maakt je zichtbaar voor andere weggebruikers.

Giro Bexley MIPS
Giro Bexley MIPS (Afbeelding: Giro)

Bestel hier jouw exemplaar

2. Cratoni Forens

E-bike-rijders ergeren zich vaak aan het dragen van een zware helm. Gelukkig is deze Cratoni de ideale oplossing. De fietshelm voor je elektrische fiets weegt namelijk maar 400 gram. Hoewel deze helm geen slipvoering of geïntegreerd achterlicht heeft, beschermt de Cratoni je toch bijzonder goed tijdens een ritje. Het verplaatsbare vizier houdt je ogen afgeschermd van stofdeeltjes en heftige neerslag. Ook zijn de hoofdbanden gewatteerd voor meer comfort.

Cratoni Forens
Cratoni Forens (Afbeelding: Cratoni)

Koop hier de Cratoni Forens

3. Abus Pedelec 2.0

Abus biedt deze helm in de meest extreme kleuren van tennisbalgeel tot knalroze. Deze bizarre kleuren hebben een belangrijke functie. Samen met de reflectoren zorgen ze ervoor dat je elektrische fiets beter zichtbaar is op de weg. Voor ventilatie heeft de Pedelec 2.0 vier uitgangen, zodat de helm de hele rit koel blijft. Abus gebruikt ook de Fidlock magnetische gesp om kinbanden te beveiligen. De Abus mist misschien een MIPS-voering, maar hij is licht, goed geventileerd en heeft zelfs een geïntegreerde regenhoes.

Abus Pedelec 2.0
Abus Pedelec 2.0 (Afbeelding: Abus)

Scoor hier jouw Abus Pedelec

4. Lumos Matrix: helm met extra verlichting voor je elektrische fiets

Als je op een echt futuristische en digitaal verbeterde helm wilt rijden, is Lumos je beste optie. De Matrix tilt slimme helmverlichting naar een hoger niveau. Deze helm maakt gebruik van de nieuwste LED-verlichtingstechnologie om indrukwekkende verlichting te produceren. Het LED-paneel aan de achterkant heeft de enorm slimme pulstechnologie, die zorgt voor maximale energie. Met de helm kunnen rijders zelfs noodwaarschuwingen uitzenden (zoals een auto ook doet). Het enige nadeel is dat deze helm een stuk zwaarder is dan de andere voorbeelden uit deze lijst. Wil je deze helm dragen moet je de elektrische fiets dus goed onder controle hebben.

Lumos Matrix
Lumos Matrix (Afbeelding: Lumos)

Koop hier jouw exemplaar

5. Bern Hudson

Wat deze Hudson helm zo veilig maakt is de MIPS-voering aan de binnenkant in combinatie met 13 verschillende ventilatiepoorten. Je hoofd blijft dus altijd goed geventileerd en je kunt ook nog eens veilig op pad. Om elke elektrische fietser op te laten vallen op de weg heeft deze fietshelm een 6,6-lumen verlichtingssysteem. Je kan de Hudson makkelijk opladen met een micro-USB-poort, waarna de batterij tien uur meegaat. De helm is de ideale combinatie van doordacht design, MIPS-veiligheid en goede verlichting.

Bern Hudson elektrische fiets helm
Bern Hudson (Afbeelding: Bern)

Bestel hier de Bern Hudson

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen