Elektrische auto met een bed: de allereerste Tukkie-Tukkie?

Elektrische auto's Sam Dille 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Stel je voor: het is maandagochtend en je hebt amper energie om uit bed te komen. Het laatste waar je dan zin in hebt is in volle focus naar je werk toe reizen. Wat nou als dit niet zo hoeft te zijn? Met hulp van deze elektrische auto van Alibaba kun jij onderweg nog een paar extra minuten slaap pakken.

Het voertuig lijkt op het eerste gezicht misschien op een golfkarretje, maar is eigenlijk een extreem comfortabele elektrische auto. Dankzij het ingebouwde bed kun je lekker wegdommelen terwijl de chauffeur aan het stuur zit. Het is ‘s werelds eerste dutjes-mobiel!

De perfecte elektrische auto voor slaapkoppen

Het voertuig is tot in de puntjes verzorgd. Het bed heeft een dik matras met een ingebouwd kussen, dat dus vastzit aan de elektrische auto. Hierdoor kan hij niet uit de wagen vallen in een bocht. Om de schone slaper tijdens de rit te beschermen is de EV voorzien van veiligheidsriemen. Zo wordt hij niet ruw uit je slaap gewekt tijdens het rijden. De elektrische auto heeft zelfs een laadbak aan de achterkant om je benodigdheden voor werk in op te bergen.

De elektrische auto wordt geleverd met een pittige 5 kW motor, die snelheden van maximaal 30 kilometer per uur kan bereiken. Heel snel gaat de wagen dus niet, maar dit is ook helemaal niet nodig. In een snelle auto kun je natuurlijk een stuk moeilijker in slaap komen. Op de bovenkant van de EV zitten lichten, om ander verkeer te waarschuwen om minder geluid te maken.

Een voertuig voor noodgevallen?

De tukkie-tukkie klinkt als een droom die uitkomt voor EV-liefhebbers, maar hij is eigenlijk niet bedoeld als dutjes-kar. De elektrische auto is juist een soort compacte ambulancewagen. Dit soort wagens kunnen goed van pas komen bij grote festivals of evenementen. Kleine voertuigen kunnen namelijk makkelijker door een grote menigte heen rijden en zijn daardoor sneller op bestemming.

Spider-Bike: Alibaba verkoopt deze bijzondere, maar geniale elektrische quad

Wil jij hem gebruiken om lekker in te slapen dan kan dit natuurlijk ook. De elektrische auto kost ongeveer 3000 euro, wat voor een elektrische auto redelijk voordelig is. Houd wel rekening met hoge verzendkosten, die kunnen oplopen tot 300 euro. Dit is trouwens niet het enige opvallende voertuig dat Alibaba verkoopt. Eerder schreven we al over een wel heel bijzondere elektrische eenwieler. Lees in dit artikel alles wat je moet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen