Spider-Bike: Alibaba verkoopt deze bijzondere, maar geniale elektrische quad

Elektrische auto's Sam Dille 6 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vergeet al die elektrische fietsen en scooters. Dit is het voertuig dat je in huis wil halen. Maak kennis met de Spider-Bike. Een bijzondere elektrische quad van Alibaba.

Het voertuig ziet allesbehalve saai uit. De scharnierende armen, raceautostoel en vierpuntsgordel geven het voertuig een opmerkelijke maar toffe uitstraling. Deze bijzondere quad is geen fiets, geen auto en geen scooter, maar een tussenvorm. Hoewel Alibaba het voertuig niet echt een naam heeft gegeven, noemen wij hem bij WANT voor het gemak ‘de spider-bike.’

De spider-bike: snel en ruim 

Alle vier de ‘benen’ van de spider-bike kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen, vandaar de naam. Dit kan heel handig zijn bij het rijden door geulen of bospaden. Ook als je ergens vastzit, kun je makkelijk loskomen. Dat is mede te danken aan de vierwielaandrijving. Hoeveel vermogen de spider-bike heeft staat niet aangegeven, maar elke motor heeft zeker genoeg kracht om hoge snelheden te halen. De quad kan namelijk snelheden bereiken tot 48 kilometer per uur.

Alibaba Spider-Bike elektrische quad
De Spider-Bike in actie (Afbeelding: Alibaba)

De spider-bike is ook nog een verrassend ruim en heeft een laadvermogen van 200 kilogram. Hij is naast snel, dus ook nog eens behoorlijk nuttig.

Duur grapje

Dit bijzondere voertuig kun je voor ruim 7.000 dollar, 6200 euro, kopen op Alibaba. Daarmee is de spider-bike een van de duurdere elektrische voertuigen op de Chinese webwinkel. De levering van de quad duurt zo’n zes tot acht weken.

De Spider-bike wordt geleverd in een enorme kist, met allemaal kleine onderdelen die je zelf in elkaar zal moeten zetten. Deze kist is niet alleen enorm, maar ook multifunctioneel. Als je er een zuil overheen gooit, dient hij als de ideale garage om je spider-bike in te stallen.

Toffe elektrische voertuigen op AliExpress

Hoewel de spider-bike niet het meest mooie of gebruiksvriendelijke voertuig op de markt is, is het zeker een gadget die je een keer gecheckt moet hebben. Wil je meer bizarre elektrische voertuigen op AliExpress zien? Lees dan zeker even dit artikel.

Tesla introduceert de Cyberquad voor kinderen: dit moet je weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen