Elektrische mafkeesmobiel is stiekem toch wel indrukwekkend

Elektrische auto's Sam Dille 17 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische voertuigen om één persoon te vervoeren zijn er in overvloed. Je hebt bijvoorbeeld elektrische fietsen, scooters, stepjes en zo kun je nog wel een tijdje doorgaan. Fabrikanten komen regelmatig met nieuwe, innovatieve modellen. Sommige van die EV’s zijn wel heel opvallend. Zo ook deze maffe mobiel van Alibaba.

Het voertuig is een variant op de elektrische eenwieler. Dit is een soort elektrische scooter waar je op moet staan. Je stuurt met je eigen gewicht. Hoewel dit al ontzettend dik is, gaat deze innovatieve eenwieler van Alibaba nog een stapje verder.

Dit bijzondere elektrische voertuig houdt uit zichzelf evenwicht

Het elektrische voertuig heeft naast een elektrisch aangedreven wiel, ook een zadel en stuur. Het stuur is niet zomaar een stuur. Hij helpt namelijk bij het behouden van snelheid en evenwicht. Als je naar voren leunt versnelt of remt het voertuig uit zichzelf, waardoor je in balans blijft. Daarnaast kun je snelheid bepalen met hulp van een gashendel. Met het voertuig kun je snelheden bereiken tussen de 15 en 30 kilometer per uur.

Het voertuig in actie:

Door het bijzondere ontwerp en de aparte bediening zitten er ook een aantal nadelen aan dit apparaat. Het hele idee van elektrische eenwielers is dat ze klein en handig zijn om in de buurt te hebben. Doordat ze lekker compact zijn, kun je ze makkelijk meenemen en opbergen. Bij deze mafkeesmobiel is dat een tikkeltje lastiger.

Is hij een aanrader of miskoop?

Afgezien van het indrukwekkende plaatje, zetten wij nog een paar vraagtekens bij deze eenwieler. Zo is de geclaimde snelheid voor een elektrisch voertuig best traag. Er zijn elektrische fietsen op de markt die voor hetzelfde geld veel sneller kunnen rijden. Daarnaast is de mobiel voorzien van een kleine 264 Wh-batterij. Waarschijnlijk kun je met deze batterij wel snelheden bereiken van 15 kilometer per uur, maar sneller dan dat gaat lastig worden. De batterij zal met deze snelheden in ieder geval een stuk sneller leeglopen.

Twijfels over de elektrische fiets? Dit zijn alle voor- en nadelen!

Je kunt het elektrische voertuig voor 513 euro bestellen op Alibaba. Houd er wel rekening mee dat er nog een flinke prijs op komt voor de verzending. Die kan zomaar oplopen tot 300 euro. Of deze imposante mobiel zo’n goede investering is, is nog maar de vraag. Het is in ieder geval een leuk ding om naar te kijken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen