Elektrische fiets kopen? Dit zijn je 5 beste budget-opties voor 2022!

Elektrische fietsen Sam Dille 29 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Een elektrische fiets is ideaal voor iedereen die even geen behoefte heeft aan inspanning. Je hoeft amper kracht zetten bij het trappen en je bent toch een stuk sneller bij je eindbestemming. Eén minpuntje: voor een elektrische fiets heb je een dikke portemonnee nodig. Of toch niet? Wij zetten alle voor -en nadelen van 5 elektrische budget fietsen voor je op een rijtje.

Alle fietsen in dit artikel bieden trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en zijn dus toegestaan op de Nederlandse wegen. Daarnaast zijn ze uitvoerig getest door verschillende sites en kenners.

Deze 5 betaalbare elektrische fietsen moet je checken

Hoewel deze elektrische fietsen heel betaalbaar zijn, kan het altijd nog goedkoper. Het is echter de vraag of je dat wil. Als je lager gaat, kan de kwaliteit een stuk minder zijn. Onderstaande fietsen zijn van gerenommeerde namen met een goede staat van dienst.

1. Rad Power RadMission 1

De Rad Power RadMission is een van de meest gebruiksvriendelijke e-bikes uit dit lijstje. Je hoeft de fiets alleen maar te besturen met je duim. Daarnaast is deze fiets voorzien van twist-action booster, zodat je makkelijk en snel weg kan rijden bij een kruispunt of stoplicht. Als dat allemaal niet genoeg is, heeft de Rad Power RadMission ook geïntegreerde verlichting, een 250 W motor en Tektro-schijfremmen. Al deze snufjes zijn erg indrukwekkend voor een fiets van ‘slechts’ 1.099 euro.

Hoewel de fiets een uitblinker is in zijn prijsklasse, zijn er ook een paar minpuntjes. Zo is de externe batterij erg aanwezig in het design, wat hem niet bepaald mooier maakt. Daarnaast heeft de elektrische budget fiets maar één framemaat, maar is hij wel verkrijgbaar in zowel een step-over als step-through model.

Prijs: vanaf €1.099,-.

Scoor hier jouw Rad Power RadMission.

2. MiRider One

Voor een elektrische fiets die je kunt opvouwen, ben je vaak extra geld kwijt. Het Britse bedrijf MiRider is er echter in geslaagd om een compact, opvouwbaar en betaalbare fiets op de markt te brengen. Je kan deze elektrische budget fiets makkelijk opvouwen en hij is veel minder prijzig dan zijn soortgenoten.

MiRider One
De MiRider One (Afbeelding: Mirider)

Elektrische vouwfietsen zijn ideaal voor in het woon-werk verkeer. Je bereikt je werkplek niet alleen zonder te zweten, je kan ook de fiets netjes wegstoppen onder een bureau. Een opvouwbare e-bike blijft natuurlijk een opvouwbare e-bike, dus hij is niet de goedkoopste in dit rijtje. Toch zal je niet snel beter alternatief vinden voor deze prijs.

Prijs: vanaf €1.904,-

Koop hier jouw MiRider One

3. Halfords Carrera Impel im-2

De Carrera Impel van het Britse merk Halfords ziet er op het eerste oog misschien wat gewoontjes uit. Dat is ook niet gek, want dit is een van de goedkopere fietsen uit de lijst. Er zijn drie versies van deze e-bike verkrijgbaar. Allereerst de im-1. Deze elektrische budget fiets heeft geen versnellingen, waardoor je alleen ondersteuning krijgt van de motor. De im-2 is voorzien van versnellingen en biedt verschillende hulpinstellingen. Beide versies hebben een maximaal bereik van ongeveer 80 kilometer. De Carrera Impel im-3 heeft een krachtigere batterij en kan tot wel 120 kilometer afleggen. Die laatste is ook meteen de duurste van het drietal.

Elektrische budget fiets: Carrera impel im-2
Deze e-bike is verkrijgbaar in drie verschillende modellen. (Afbeelding: Halford)

De im-2 is de echte uitblinker. Deze elektrische budget fiets is heel licht van gewicht, waardoor je hem zonder moeite kan optillen. Hij is bijzonder comfortabel, zelfs voor langere ritten. De fiets wordt niet geleverd met fietstassen, maar er is wel voldoende ruimte om er een paar te monteren. Het enige nadeel aan de Halfords Carrera Impel im-2 is dat hij op dit moment alleen beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk. Bereid je dus voor op een lange levertijd.

Prijs: vanaf €1.193,-

De Halfords Carrera Impel im-2 kun je hier kopen.

4. E-Trends Trekker

Elektrische fietsen die gebouwd zijn om off-road te rijden, hebben doorgaans een extra groot prijskaartje. Deze e-bike is echter extreem goedkoop voor zijn soort. Hij voelt stevig aan op ruw terrein, zodat je steady blijft rijden. De fiets weegt slechts 22 kilogram. Dit is normaal voor doorsnee bikes, maar heel licht voor off-road varianten.

E-trends Trekker
De E-trends Trekker (Afbeelding: E-trends)

Houd bij deze elektrische budget fiets wel in gedachten dat de batterij sneller leeg gaat als je op onverharde wegen rijdt. Het is dus belangrijk om je rit van tevoren in te plannen en je e-bike goed op te laden. Zo voorkom je dat je een steile heuvel op eigen kracht moet oprijden.

Prijs: vanaf €1.432,-

De E-trends trekker is hier verkrijgbaar.

5. Pure Flux One

Pure Electric is een van de grootste retailers in elektrische budget fietsen en scooters. Het is daarom geen wonder dat deze gigant een betaalbare en gebruiksvriendelijke e-bike op de markt brengt.

Elektrische budget fiets: Pure Flux One
De Pure Flux One is ideaal voor korte ritjes (Afbeelding: Pure Electric)

De Pure Flux One heeft een rechtopstaande rijpositie en is voorzien van betrouwbare remmen. De bike is makkelijk te bedienen en is zo licht, dat je hem makkelijk op je schouders kan tillen – dit is heel zeldzaam! Een nadeel is dat je met deze elektrische budget fiets slechts 40 kilometer kan rijden. Deze e-bike is daarom meer geschikt voor korte tochtjes of city trips.

Prijs: vanaf €1.193,-

Koop jouw Pure Flux One hier.

Liever een ander elektrisch voertuig?

Ook op AliExpress bieden ze bijzondere elektrische voertuigen. Dit zijn geen elektrische budget fietsen, maar zeker de moeite waard om even te checken. Bekijk hier de vijf AliExpress toppers voor 2022!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techradar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen