Vijf Reddit-pagina’s voor de beste life-hacks, tips en tricks!

Apps Sam Dille 18 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Geconcentreerd blijven is zelfs voor de meest gedisciplineerde mensen niet altijd even makkelijk. Of het nu gaat om het aanpakken van klusjes, of het doorstaan van een lange werkdag, productief blijven is een uitdaging. Misschien kan Reddit je hierbij helpen.

Reddit is geweldig kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn namelijk tal van community’s die je dankzij de beste life-hacks enorm vooruit helpen. Wij hebben een selectie gemaakt van vijf pareltjes die je zeker even moet checken.

Deze vijf Reddit-pagina’s maken je een stuk productiever

Om op de hoogte te blijven hoef je allang niet meer op elke nieuwsbrief geabonneerd te zijn. Dankzij kanalen als Reddit ben je binnen enkele klikken weer helemaal bijgepraat. Bovendien is de website een stuk veiliger geworden. Zo kun je nu een stuk makkelijker accounts blokkeren en rapporteren.

1. Get Motivated

We hebben allemaal wel eens een dag geen zin om productief bezig te zijn. Een beetje perspectief kan op dat soort momenten geen kwaad. Dit is precies waar deze Reddit-pagina voor is bedoeld. Met hulp van citaten, verhalen en trucjes proberen de leden je gemotiveerd te houden. r/GetMotivated omringt je met vrolijke, maar bovenal bruikbare content om je een productieve mindset te geven. Je komt ook nog eens met mensen in contact die discipline hebben en vastberaden zijn om hun doelen te bereiken. Aan de slag dus!

gemotiveerd
Goed doorwerken. (Afbeelding: Unsplash)

2. Pomodoro

Deze Reddit-pagina draait om de wel heel speciale Pomodoro-techniek. De Pomodoro-techniek is een tijdmanagementsysteem waarin je al je dagelijkse taken opdeelt in korte stukjes, zodat je genoeg tijd overhoudt voor pauzes. Binnen deze methode werk je met intervallen van 25 minuten en neem je tussendoor pauzes van vijf minuten. Op die manier houd je overzicht en kom je minder makkelijk in een burn-out terecht. r/Pomodoro is de thuisbasis van tal van gidsen, Q & A’s en verhalen om deze methode aan te leren. Het is de perfecte community voor mensen die het moeilijk vinden om aan één stuk door te werken.

3. Lofi HipHop

Veel mensen werken makkelijker met wat muziek op de achtergrond. Omgevingsgeluid kan je immers goed helpen om gefocust te blijven en minder af te dwalen in gedachten. Op deze Reddit-pagina vind je de beste muziek voor meer productiviteit. De gebruikers sturen elkaar regelmatig linkjes naar nummers, afspeellijsten en albums door. Met hulp van r/LofiHipHop kun je altijd makkelijk doorwerken.

Je kunt op de pagina vooral dit soort muziek verwachten:

4. Offline Day: Reddit wil dat je minder online bent

Het is enorm lastig om je te concentreren als je regelmatig gestoord wordt door meldingen van social media. Apps als Instagram, TikTok en Reddit zijn dankzij onze smartphone altijd binnen handbereik. r/OfflineDay is een oplossing voor mensen die denken dat social media de oorzaak is van hun motivatieprobleem. De pagina geeft je tips voor het loskoppelen van je online leven, zodat je binnen alle omstandigheden gefocust blijft.

5. Get Studying

Studeren kan soms enorm saai en vervelend zijn. Vooral als je regelmatig hetzelfde trucje moet uitvoeren. Gelukkig hoeft studeren met de juiste hulp helemaal niet saai te zijn. Gebruikers van r/GetStudying komen samen om tips en trics uit te wisselen om studeren spannender en leuker te maken. Ook wisselt de Reddit-pagina regelmatig tips uit over hoe je productiever wordt. Zelfs als je niet studeert, vind je hier tal van tips om het leven een stuk leuker te maken.

Studeren
Lekker studeren. (Afbeelding: Unsplash)

Helemaal fan van Reddit?

Dan ben je bij WANT aan het juiste adres. We hebben namelijk nog een paar andere Reddit-pagina’s voor je klaarstaan die je zeker even moet checken. Bijvoorbeeld voor game-liefhebbers en mensen die zoeken naar tips over mentale gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen